Video Scandal ca la ușa cortului în curtea spitalului pe tema saltelelor de la Chirurgie II. Explicația lui Șușca: "Nu sunt alte soluții, e un spital din 1900"

Scandal ca la ușa cortului în curtea spitalului pe tema saltelelor de la Chirurgie II. Explicația lui Șușca: "Nu sunt alte soluții, e un spital din 1900"
| Foto: captura video

Un schimb dur de replici a avut loc marți între directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgență (SCJU) Cluj, Petru Şuşca, și deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu, după ce parlamentarul a prezentat presei rezultatele rapoartelor Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii.

"A murit un OM și a început să conteze asta! Bate puternic vântul schimbării la Cluj-Napoca!", transmite Ungureanu, care a încărcat pe Facebook filmarea cu discuția avută în curtea spitalului cu managerul SCJU, iar parlamentarul a prezentat presei rapoartele Corpului de Control al Ministerului Sănătății.

Scandalul a luat amploare după ce săptămâna trecută Ungureanu a făcut publică o filmare realizată într-un salon al secției Chirurgie II - cu saltele murdare şi crăpate - în care ar fi fost infectat un pacient tratat în spital și care a decedat ulterior. 

"În urma ultimei mele vizite la SCJU Cluj, a șaptea în trei ani de mandat, ministrul Sănătății, Victor Costache, a schimbat Consiliul de Administrație al unității sanitare condusă de Petrică Șușca, cel care a fost protejat până acum de doi miniștri pesediști, Bodog și Pintea.

Am lăsat aici dialogul absurd cu domnul Șușca, încă managerul acestui spital plin de BOMBE BIOLOGICE, pentru a vedea cum arată TUPEUL în stare pură":

"Domnul Moldovan a murit infectat pe secția Chirurgie 2 și Șușca care se laudă că spitalul este pe profit, nu a schimbat saltelele pline de puroi și de secreții. Să vă mai spun că medicii de pe secții nu au mănuși, pansamente, instrumente chirurgicale minime, medicamente ieftine, Betadină...

Dezastrul este TOTAL. La niciuna din cele șase vizite ale mele, neanunțate, în secțiile mizere ale acestui spital, Șușca nu a catadicsit să iasă din birou și să explice de ce sunt atât de multe nereguli în spital, mizerie, dezordine, incompetență. Acum a ieșit, cu ce a ieșit, puteți judeca singuri...

Repet, TOATE rapoartele Corpului de Control al Ministerului Sănătății CONFIRMĂ cu vârf și îndesat faptul că TOT ce am dezvăluit public, ororile din acest spital, sunt confirmate în rapoarte oficiale, dar au fost ascunse publicului datorită protecției de care s-a bucurat Petru Șușca.

Repet solicitarea publică către Ministrul Sănătății, să numească în cazul revocării din funcție a incompetentului Șușca, un manager apolitic, din afara Clujului, FĂRĂ legături cu mafia medicală și politică din Cluj-Napoca", a scris Ungureanu, în mesajul postat pe Facebook.

VEZI și Imagini de groază într-un spital din centrul Clujului. "Este un infern al MIZERIEI și IADUL infecțiilor" și O nouă serie de nereguli la Spitalul Județean de Urgență. Ungureanu: "Cer urgent demiterea conducerii"/ Răspunsul managerului spitalului

Comenteaza