Scenariu pentru valul 4: peste 1.500 cazuri/zi la final de septembrie

Scenariu pentru valul 4: peste 1.500 cazuri/zi la final de septembrie

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, medicul Andrei Baciu, a declarat că România ar putea înregistra chiar și peste 1.500 de infectări zilnice cu SARS-CoV-2 în vârful valului patru al pandemiei.

Secretarul de stat a făcut referire la o analiză a specialiștilor de la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), potrivit căreia trendul situației epidemiologice se încadrează în cel de-al patrulea scenariu, care este atribuit tulpinii Delta (indiene) a SARS-CoV-2.

„Până acum trendul se încadrează în acest al patrulea scenariu de unde și posibilitatea de a avea, în baza acestei predicții, undeva la peste 1.000 – 1.500 de cazuri pe zi la vârful valului patru, care poate veni la sfârșitul lunii septembrie”, a declarat Andre Baciu, luni seară, la un post de televiziune, potrivit Ro Health Review.

Secretarul de stat a explicat că în realizarea acestor analize și scenarii sunt luate în calcul mai multe variabile. De exemplu, cât de mulți oameni călătoresc și destinația aleasă de aceștia.

Andrei Baciu a punctat că nu-i oprește nimeni pe români să meargă în vacanțe, dar trebuie să fie responsabili și să respecte măsurile anti-COVID-19.

Comenteaza