Se așteaptă vaccinurile pentru copiii între 5 şi 11 ani. Platforma de programare, pregătită

Se așteaptă vaccinurile pentru copiii între 5 şi 11 ani. Platforma de programare, pregătită

Platforma de programare a fost optimizată pentru vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor între 5 şi 11 ani, iar aceştia vor fi vaccinaţi în 214 de centre. 

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a precizat că vaccinarea copiilor se va face în 214 de centre din țară, însă, deocamdată, nu este cunoscută data când vor sosi dozele.

“În privinţa pregătirii etapei de vaccinare adresată copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, pot să vă spun că platformă de programare a fost deja optimizată, registrul electronic Naţional de vaccinare de asemenea este optimizat, noi am elaborat procedurile de lucru şi instrucţiunile pentru că avem deja prospectul în limba română tradus şi disponibil pe siteul agenţiei europene a medicamentului.

Am făcut şi o centralizare a cabinetelor de vaccinare unde vor putea să se vaccineze copiii cu vârsta cuprinsă între 5 - 11 ani şi anume, vorbim de 214 cabinete de vaccinare în centre organizate în unităţi sanitare sau în afara unităţilor sanitare, la care se adaugă posibilitatea de vaccinare în cabinetele de medicină de familie”, a precizat medicul, vineri, într-o conferinţă de presă.

Comenteaza