Se face PARFUM din EL. ULEIUL ESENŢIAL cu peste o DUZINĂ de ÎNTREBUINŢĂRI: ANTI-DEPRESIV, ANTI-SPASMODIC, AFRODIZIAC

Se face PARFUM din EL. ULEIUL ESENŢIAL cu peste o DUZINĂ de ÎNTREBUINŢĂRI: ANTI-DEPRESIV, ANTI-SPASMODIC, AFRODIZIAC
Preparat dintr-una din cele mai elegante şi mai îndrăgite flori din lume, acest ulei are importante proprietăţi anti-depresive, anti-inflamatoare, anti-septice, anti-spasmodice, anti-virale, afrodiziace, astringente, bactericide, cicatrizante, depurative, hemostatice, hepatice şi nervine.

Uleiul esenţial de trandafir, extras prin distilarea cu vapori a trandafirului de Damasc şi compus din sute de alte componente, are numeroase întrebuinţări medicale. 

Anti-depresiv

Uleiul de trandafir este un anti-depresiv puternic, motiv pentru care pacientilor care sufera de depresie acuta sau care sunt in curs de reabilitare li se poate administra doze periodice de ulei esential.

Anti-inflamator

Acest ulei poate calma pacientii cu febra, prin sedarea inflamatiei provocata de aceasta. El poate fi, de asemenea, benefic si in cazuri de inflamatii cauzate de infectii microbiene, ingestie de substante otravitoare, indigestie sau deshidratare.

Anti-septic

Ranile pot fi tratate cu usurinta cu ajutorul uleiului de trandafir, datorita efectului sau antiseptic. 

Anti-spasmodic

uleiul de trandafir amelioreaza eficient spasmele sistemului respirator, a intestinelor, respectiv pasmele musculare la nivelul membrelor. Ajuta de asemenea, la vindecarea convulsiilor, crampelor si a holerei spasmodice.

Afrodiziac

Mirosul uleiului stimuleaza libidoul, actionand ca un foarte puternic afrodisiac. 

Astringent

Uleiul de trandafir are efect astringent, ajutand la intarirea gingiilor, a radacinilor firelor de par, oferind fermitate si protectie pielii, muschilor si vaselor de sange si vindecand anumite tipuri de diaree.

Bactericid

Acest ulei poate fi utilizat pentru a trata febra tifoida, diareea, holera, intoxicatia alimentara si a altor boli cauzate de bacterii. Mai mult, se pot vindeca infectiile bacteriene interne din colon, stomac, intestine, respectiv cele ale tractului urinar. 

Colagog

O alta proprietate terapeutica este efectul colagog, care promoveaza fluxul bilei din vezica biliara si ajuta la reglarea nivelului de acid in stomac si in sange, pastrand in conditii de siguranta anumite probleme, cum ar fi aciditatea si acidoza. 

Cicatrizant

Uleiul face ca cicatricile, urmele de furuncule, acnee si variola sa se estompeze. 

Depurativ

Uleiul de trandafir curata sangele, ajutand la indepartarea si neutralizarea toxinelor. 

Emenagog

Uleiul de trandafir stimuleaza secretiile de hormoni care declanseaza menstruatia. Este deosebit de eficient pentru femeile care sufera de menstruatie obstructionata si neregulata. Uleiul amelioreaza, de asemenea, crampele musculare, oboseala, trateaza greata si reduce durerile asociate cu menstruatia si sindromul premenstrual.

Nervin

Acest ulei actioneaza ca un tonic pentru nervi, protejnadu-va de afectiunile rezultate din cauza varstei si a leziunilor. 

Pansament stomacal

Uleiul de trandafir este un bun pansament pentru stomac. Acesta calmeaza stomacul, sedeaza inflamatiile, ajuta la functionarea sa intr-un mod corespunzator si il protejeaza de infectii. 

Comenteaza