Se modernizează ambulatoriile a două spitale clujene, pe fonduri europene. Investiție de peste 8,8 mil. euro

Se modernizează ambulatoriile a două spitale clujene, pe fonduri europene. Investiție de peste 8,8 mil. euro

Este vorba de Ambulatoriul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca și de Ambulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. 

 Consiliul Județean Cluj a aprobat, în cadrul ședinței ordinare desfășurate luni, două proiecte de hotărâre inițiate de președintele Alin Tișe, proiecte ce vizează extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca și a Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.

Totodată, forul administrativ județean a aprobat și indicatorii tehnico-economici și cheltuielile legate de aceste proiecte.

Continuăm să investim masiv în sănătate întrucât ne dorim să asigurăm cele mai bune condiții pentru un act medical de înaltă calitate. Valoarea acestor două proiecte majore, pentru care intenționăm să folosim fonduri europene nerambursabile, este una semnificativă, de peste 8,8 milioane de euro”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Conform Studiului de fezabilitate întocmit, lucrările propuse în cazul Ambulatoriului Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” vizează extinderea acestuia într-un corp de clădire care va fi construit în partea de vest a incintei. Acest corp de clădire va fi conectat cu pavilionul 2, unde se află ambulatoriul spitalului, printr-o pasarelă sau tunel subteran, în funcție de soluția stabilită prin proiectul tehnic. Noua clădire va cuprinde la subsol spălătoria, vestiare pentru personal și spații de depozitare; la parter și etaj spații pentru investigații medicale, cabinete medicale, săli de tratamente pentru consultații în regim ambulatoriu; la etajul tehnic spații pentru echipamentele clădirii.

Valoarea totală propusă a acestei investiții este de 23.566.591,07 lei (TVA inclus), proiectul urmând a fi depus spre finanțare până cel târziu în 30 mai a.c., în cadrul Programului Sănătate al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Totodată, proiectul referitor la Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase vizează construirea unei infrastructuri care să asigure optimizarea accesului, cu șanse egale, a populației eligibile la Programe de screening și consultații preventive, precum și investigații complexe pentru un diagnostic precoce.

Astfel, lucrările de construire a Centrului Integrat de Screening și Prevenție vizează extinderea pe verticală a corpului A cu o structură nouă care va avea legătură directă cu corpul B al Ambulatoriului Integrat. Structura funcțională a noii construcții este compusă din zonă destinată Cabinetelor de Screening și prevenție – 6 Cabinete de consultații, Sală de așteptare, grup sanitar; zonă de Spitalizare de zi - 2 Cabinete de consultații, Săli de tratament, vestiare, birouri, grup sanitar, și o zonă de relaxare în aer liber pe terasa nou creată la nivelul etajului II.

Valoarea totală a investiției este de 20.377.421,52 lei (TVA inclus), finanțarea urmând a fi solicitată tot prin Programul Sănătate până cel târziu în 30 mai a.c.

Comenteaza