Se poate consuma alcool înainte de vaccinare? Ministerul Sănătății s-a răzgândit: Dacă beți 1-3 unități de alcool, puteţi să vă vaccinați

Se poate consuma alcool înainte de vaccinare? Ministerul Sănătății s-a răzgândit: Dacă beți 1-3 unități de alcool, puteţi să vă vaccinați
| Foto: GettyImages

Se poate consuma alcool înainte de vaccinare? Ministerul Sănătății a făcut noi precizări și a venit cu un răspuns și la această dilemă: este în regulă să mergi la vaccinare chiar dacă ai consumat „1-3 unități de alcool”.

În rândul populației există multe întrebări legate de vaccinare, de ce este indicat să facem sau să nu facem înainte să ne fie administrat serul împotriva COVID dar și după. Printre acestea se află și întrebarea „Se poate consuma alcool înainte de vaccinare?”. 

Deși nu există studii care să arate cum alcoolul interacționează cu vaccinul anti-COVID-19, Ministerul Sănătății recomandă evitarea consumului de băuturi alcoolice, în special cu 24 de ore înainte de vaccinare. Motivul este acela că alcoolul slăbește sistemul imunitar, mai ales când e consumat excesiv.

Cu toate acestea, „dacă se întâmplă să beți 1-3 unități de alcool, este bine să nu amânați și să mergeți să vă vaccinați conform programării”, se arată într-o campanie de informare susținută de minister.

Totodată, Ministerul Sănătății a făcut mai multe precizări menite să informeze populația în legătură cu ce este de făcut înainte de vaccinare dar și după, printre care încă una legată de consumul de alcool şi vaccinul anti-COVID: "Deși nu este contraindicat, pentru o eficiență cât mai mare a vaccinului, se recomandă să evitați consumul de băuturi alcoolice, mai ales în cantități excesive, timp de două săptămâni de la vaccinare".

Comenteaza