Se pregătesc centrele de vaccinare pentru copiii între 5 și 11 ani

Se pregătesc centrele de vaccinare pentru copiii între 5 și 11 ani

Șeful CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, că, probabil, la finalul acestei săptămâni, Comisia Europeană va autoriza vaccinarea cu serul Pfizer a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani.

"Avem confirmarea că pe 25 noiembrie Agenția Europeană a Medicamentului va face propunerea de autorizare, probabil că pe 26 noiembrie Comisia Europeană va autoriza vaccinul de la BioNTech-Pfizer pentru a fi administrat la grupa de vârstă 5 - 11 ani și, după cum am anunțat, cred că la jumătatea lunii decembrie, și vaccinul de la Moderna va primi recomandarea de autorizare pentru grupa de vârstă 6 - 11 ani", a anunțat coordonatorul CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă.

Medicul a reamintit faptul că dozajul pentru această categorie de vârstă va fi unul redus.

"Dozajul pentru această categorie de vârstă, 5 - 11 ani, este de 10 micrograme, cu o schemă de administrare la 21 de zile", a spus Gheorghiță.

Șeful CNCAV a anunțat că au început pregătirile pentru organizarea vaccinării pentru această categorie de vârstă, fiind identificate aproximativ 45 de cabinete în unitățile sanitare și alte 135 de cabinete de vaccinare în centrele unde se folosește vaccinul Pfizer, plus modificări în platforma de vaccinare.

Comenteaza