Se reduce durata carantinei COVID. Rafila: Va fi doar de 10 zile

Se reduce durata carantinei COVID. Rafila: Va fi doar de 10 zile

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că durata carantinei şi a izolării pentru persoanele bolnave de COVID-19 va fi redusă la 10 zile.

”Vom rezolva în aceste zile durata carantinei şi a izolării. Va fi şi în România doar de 10 zile, la fel cum este în marea majoritate a ţărilor din Uniunea Europeană”, a declarat ministrul Sănătății.

La rândul său, directorul Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile, medicul Adriana Pistol, a explicat că celelalte state ale UE îşi pot permite reducerea perioadei de carantinare deoarece au un grad mare de vaccinare a populaţiei.

”Ei pot reduce şi mai mult perioada de izolare pentru că transmisibilitatea la o persoană vaccinată este mult mai redusă decât la una nevaccinată. (…) La noi problema este numărul mare de persoane nevaccinate şi aşteptările nu sunt tocmai optimiste”, a explicat directorul Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile.

Comenteaza