Breaking news Se schimbă la platforma de vaccinare. Cei care se programează pot alege cu ce ser să fie imunizaţi

Se schimbă la platforma de vaccinare. Cei care se programează pot alege cu ce ser să fie imunizaţi

Românii vor şti ce vaccin este folosit în fiecare centru de vaccinare, aşa că se pot programa în funcție de serul pe care îl aleg. 

Românii vor şti ce vaccin este folosit în fiecare centru de vaccinare, aşa că alegând centrul, pot alege inclusiv şi serul. Totuși, persoanele incluse în etapa a treia a campaniei de vaccinare vor avea de aşteptat, prioritate având cei din etapa întâi şi etapa a doua, dar pot primi o estimare a timpului care se va scurge până în momentul vaccinării. 

Președintele CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiţă, spune că vor avea loc mai multe schimbări, astfel încât să crească numărul celor care vor fi vaccinaţi. 

"Pe 6 aprilie vom deschide aproximativ 12 cabinete noi pentru administrarea vaccinului produs de compania Moderna. (...) De asemenea, din 13 aprilie, vom deschide 144 de cabinete noi de vaccinare pentru administrarea vaccinului de la compania Pfizer/BioNTech, în condiţiile în care săptămâna precedentă am anunţat un număr de aproximativ 125 de cabinete, deci, practic, reevaluând tranşele de vaccin care urmează să vină, putem să suplimentăm acest număr de cabinete", a declarat, marți, medicul Valeriu Gheorghiță, în conferința de presă de la Palatul Victoria.

De asemenea, președintrele CNCAV, a precizat că, în perioada următoare, se vor operaționaliza și centrele mobile de vaccinare, cât și activitatea de vaccinare prin intermediul medicilor de familie. În plus, unii operatori economici şi-au arătat disponibilitatea de a organiza propriile centre de vaccinare chiar în incinta unităţilor, ceea ce va duce la creşterea accesului persoanelor la campania de vaccinare.

Autoritățile susțin că, până la Paşte, s-ar putea ajunge la 4 milioane de români vaccinați.

Comenteaza