News alert Foto Se știe când va fi gata Spitalul Regional de Urgență Cluj! Proiectarea începe anul acesta

Se știe când va fi gata Spitalul Regional de Urgență Cluj! Proiectarea începe anul acesta
Când va fi dat în folosință Spitalul Regional de Urgență Cluj. Faza de proiectare începe anul acesta
Când va fi dat în folosință Spitalul Regional de Urgență Cluj. Faza de proiectare începe anul acesta

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, s-a întâlnit cu reprezentanți ai Ministrului Sănătății și Băncii Europene pentru Investiții, pentru a evalua proiectul.

"Proiectul Spitalului Regional de Urgență Cluj este unul dintre cele mai importante demersuri ale sistemului medical românesc din acest deceniu, de o importanță crucială în special pentru zona de Nord-Vest a României. Faza de proiectare este programată să înceapă în cursul acestui an și va fi urmată de faza de construcție, respectiv faza de intrare în funcțiune a spitalului, până cel târziu în anul 2027", a anunțat edilul Bogdan Pivariu printr-un comunicat de presă.

Ministerul Sănătății a semnat în anul 2019 un Acord de Servicii de Asistență Tehnică pentru Implementarea proiectelor (PASSA) cu Banca Europeană pentru Investiții (BEI). Aceasta este instituția financiară a Uniunii Europene ai cărei acționari sunt statele membre ale UE.

Scopul Acordului de Servicii de Asistență pentru proiectare al BEI este furnizarea de ajutor la implementarea proiectelor finanțate de către Uniunii Europene, iar inițiativa a fost lansată pentru prima dată în anul 2012.

Discuțiile din cadrul întâlnirii de astăzi au vizat aspecte din domenii precum: operaționalizare spitalicească și reformă, management de proiect și modalități de comunicare, și au fost urmate de o vizită pe teren la locația viitorului Spital de Urgență, au transmis reprezentanții Primăriei Florești.

 

Comenteaza