Secretar de stat, despre evoluția pandemiei de COVID: "Undeva în luna septembrie, o să ne dăm seama"

Secretar de stat, despre evoluția pandemiei de COVID: "Undeva în luna septembrie, o să ne dăm seama"

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Adriana Pistol, spune că nu se aşteaptă acum la "fenomene deosebite" în ce priveşte pandemia, dar numărul de cazuri ar putea crește în septembrie, odată cu "întoarcerea din vacanţe şi începerea şcolilor".

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adriana Pistol, a spus, referitor la evoluția pandemiei de Covid, că, deocamdată, tendinţa de scădere este evidentă.

„Deocamdantă nu ne aşteptăm la fenomene deosebite, doar cu întoarcerea din vacanţe şi începerea şcolilor ne putem aştepta din nou la o creştere a numărului de cazuri. Rămâne de văzut, ne cam adunăm după 10 septembrie. (...) Undeva în luna septembrie, o să ne dăm seama”, a spus Adriana Pistol.

Aceasta a subliniat aprecierea Ministerul Sănătăţii pentru cei care au continuat să poarte masca de protecţie în mijloacele de transport în comun şi în magazine, fapt care a contribuit la tendinţa de scădere a infectărilor: "Am convingerea că acest comportament a contribuit la tendinţa de scădere a numărului de cazuri de COVID".

Comenteaza