Secția de ortopedie-traumatologie de la Spitalul de Urgență se modernizează. Două oferte, depuse la licitație

Secția de ortopedie-traumatologie de la Spitalul de Urgență se modernizează. Două oferte, depuse la licitație

Două asocieri de firme sunt interesate de contractul pentru modernizarea și extinderea secţiei ortopedie-traumatologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj.

La licitația lansată de SCJU au depus oferte asocierea Decorint, Steve Impex și Medinstal Proiectare Instalații Protecția Mediului, precum și asocierea Depisto Star, GB Indco, M3 Office și Harmonia SRL.

Lucrările sunt estimate la 22,4 milioane de lei și vizează etajarea secției clinice ortopedie – traumatologie, relocarea și modernizarea blocului operator și anestezie terapie intensivă, reamenajarea spațiilor ocupate de blocul ortopedie existent, amenajarea accesului auto al ambulanțelor, construirea unui lift exterior.

Investiția mai vizează refacerea finisajelor interioare și exterioare, schimbarea instalațiilor electrice unde este necesar, montarea unui sistem de detecție, alarmare și avertizare la foc, dar și a unui sistem interior și exterior de hidranți. Nu în ultimul rând, ușile vor fi schimbate cu unele etanșe sau rezistente la foc și se va asigura desfumarea pentru diferite încăperi conform cerințelor de securitate la incendiu.

Cele două oferte depuse vor fi evaluate până cel târziu la începutul lunii mai, când va fi anunțat câștigătorul licitației. Clinica de Ortopedie-Traumatologie Alexandru Rădulescu este primul spital de profil din țară, deschisă în 1921.

Ea este compusă din două secții, amplasate în aceeași clădire: Clinică Ortopedie-Traumatologie I, alcătuită din 18 saloane, cu 60 de paturi, și Clinica Ortopedie-Traumatologie II, cu 60 de paturi, repartizate în 16 saloane.

Comenteaza