Secțiile COVID de adulţi şi copii de la Matei Balş, pline de pacienți. "În ultimele 2 săptămâni aproape s-a triplat numărul persoanelor infectate"

Secțiile COVID de adulţi şi copii de la Matei Balş, pline de pacienți. "În ultimele 2 săptămâni aproape s-a triplat numărul persoanelor infectate"

Toate cele patru secţii COVID de adulţi şi copii de la Institutul Matei Balş din Capitală sunt pline de pacienți. Alte spitale își redeschid compartimentele pentru cazurile de coronavirus.

Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balş spune că toate cele 4 secţii destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, a câte 60 de paturi fiecare, sunt pline în acest moment. 

"Institutul Matei Balş funcţionează hibrid de ceva vreme, ceea ce înseamnă că adresabilitatea vine şi de la pacienţii covid şi non covid. În ultimele două săptămâni, aproape că s-a triplat numărul de persoane infectate cu SARS-CoV-2.Şi aici mă refer şi la copii şi la adulţi. Nu înseamnă că sunt forme severe, din fericire cei mai mulţi nu au nevoie de spitalizare, dar totuşi, un procent de 20% dintre cei care se prezintă au nevoie să fie internaţi luând în calcul că sunt copii mici, care trebuie să fie monitorizaţi pentru o perioadă de timp, chiar dacă au forme uşoare. Şi atunci este nevoie de locuri de internare pentru aceşti pacienţi pediatrici. Şi nu este suficient ce este în Matei Balş", a declarat pentru News.ro, medicul Adrian Marinescu.

La Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală se va redeschide în scurt timp secţie pentru tratarea copiilor cu Covid 19. Până acum, în perioada de acalmie care a urmat după valul 5, copiii cu Covid 19 şi fără alte patologii erau redirecţionaţi către Institutul Matei Balş.

"De două săptămâni a început să crească numărul de cazuri, sunt 4-5 copii depistaţi cu covid 19 într-o gardă. Astăzi conducerea spitalului va decide în ce zonă a spitalului va redeschide un compartiment dedicat special tratării copiilor diagnosticaţi cu boala covid 19", a declarat dr. Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu din Capitală.

Și la Spitalul Victor Babeş din Capitală, secţia destinată îngrijirii pacienţilor cu covid 19 este plină, iar în curând conducerea unităţii sanitare va extinde numărul de locuri. În ATI-ul unităţii sanitare sunt internaţi 3 pacienţi cu Covid 19.

"Tulpinile circulante acum, 4 şi 5, nu diferă faţă de cele omicron originale, dar diferă ca şi transmisibilitate, sunt mult mai contagioase decât primele variante de omicron, aşa că evident pot genera mult mai repede un număr mare de cazuri. Dacă apare brusc un număr mare de cazuri evident că, chiar dacă procentual cazurile severe nu sunt multe, în valoarea absolută vor fi mai multe dacă populaţia afectată va fi mai mare. Atunci apare o potenţială problemă", a explicat pentru News.ro Dr. Simin Aysel Florescu, managerul spitalului.

Comenteaza