Ședință azi la Cotroceni. Se pregătesc NOI RESTRICȚII. Iohannis: "Sunt necesare măsuri urgente"

Ședință azi la Cotroceni. Se pregătesc NOI RESTRICȚII. Iohannis: "Sunt necesare măsuri urgente"

Președintele Klaus Iohannis i-a convocat la ședință pe toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri restrictive, "singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor".

„Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților. Cifrele de astăzi confirmă din păcate că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum. Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”, a declarat Klaus Iohannis, marți seară.

Pre;edintele spune că "sunt necesare măsuri urgente" pentru a stopa transmisia virusului.

„În același timp, pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă și este nevoie de ele acum. Fie că vorbim de Certificatul verde adoptat în regim de urgență de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea și interacțiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma și pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea. Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toți, ca societate”, a mai spus președintele Iohannis.

Comenteaza