Șefa terapiei intensive de la Spitalul Gerota este în stare critică

Șefa terapiei intensive de la Spitalul Gerota este în stare critică

Două doctorițe de 40 de ani de la secția anestezie terapie intensivă (ATI) se află în stare critică după ce au fost infectate cu coronavirus. 

Acestea lucrează la secţia ATI a Spitalului Ministerului Afacerilor Interne (MAI) Gerota din București și sunt în stare critică, iar prognosticul medicilor este rezervat, a anunţat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la Antena 3. Nici una dintre ele nu avea alte probleme medicale.

Ele au fost duse la Institutul C. C. Iliescu, unde au fost intubate. Jumătate din personalul medical al Spitalului Gerota a fost depistat cu noul coronavirus, zeci de cazuri fiind confirmate într-o singură zi. 

Medicii şi asistentele ar fi fost contaminaţi de către un fost ofiţer al MAI care a venit infectat şi a minţit autorităţile că nu a fost plecat din ţară, când de fapt plecase în Israel. Spitalul a fost în carantină. 

"Șefa de secție este în stare critică, dar e în viață. Acum am primit cert confirmarea”, declara secretarul de stat Raed Arafat, la Digi 24, vineri noaptea. 

 

 

Comenteaza