Șeful de la Infecțioase din Cluj, schimbat de pe lista primilor vaccinați anti-Covid

Șeful de la Infecțioase din Cluj, schimbat de pe lista primilor vaccinați anti-Covid

Primele cinci persoane vaccinate împotriva noului coronavirus vor fi exclusiv cadre medicale, conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj.

Lista primilor cinci clujeni vaccinați din județ în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) Cluj-Napoca, în 27 decembrie, a fost modificată "pe ultima sută de metri". Astfel, managerul instituției, Ioan Mureșan, a fost înlocuit cu Diana Miclăuș, medic specialist.

Celelalte cadre care sunt vaccinate duminică rămân doctorii Violeta Briciu, director medical al institituției, Vasile Morar, medic șef radiologie, Mirela Flonta, medic șef laborator analize medicale, și Iulia Trifu, medic specialist radiologie.

"S-a considerat că e mai bine sa fie un medic în locul managerului, deși va fi vaccinat și acesta, facând parte din rândul personalului și având expunere. Este decizia spitalului, pentru a respecta cu rigurozitate prevederile din strategia națională de vaccinare", a motivat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Campania de vaccinare debutează duminică, la Cluj, cu 90 de cadre medicale de la SCBI, programate să se imunizeze în perioada 27-31 decembrie, din primul lot de 375 de doze anti-Covid-19 sosit aici. Vor fi două puncte de vaccinare situate la parter, în compartimentul de spitalizare de zi, având la dispoziție spații de așteptare ante și postvaccinare, două săli de triaj și un salon pentru urgențe (preterapie intensivă).

Condițiile de păstrare ale vaccinului în spital sunt asigurate conform cerințelor producătorului, 2-8 grade C, fiind aduse direct de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino. Se vor vaccina 6 persoane/oră/punct de vaccinare, la interval de 10 minute.

Programul de funcționare va fi de 12 ore pe zi. Personalul care a optat pentru vaccinare va fi planificat în perioada 27-30 decembrie, 31 decembrie. A cincea zi de valabilitate a vaccinului va fi doar de rezervă.

VACCINAREA ÎN CLUJ

Centre de vaccinare pentru personalul medical
- 20 centre (spitale și centre medicale)
- 35 cabinete de vaccinare
- 38 echipe de vaccinare
- 12.458 persoane de vaccinat

Centre rezidențiale de îngrijire
- 49 centre – echipaje mobile de vaccinare
- capacitate paturi – 2.099
- personal angajat – 480

Centre de vaccinare pentru populația de peste 65 de ani și a bolnavilor cronici:
- Centre județ – 30 (13 Cluj-Napoca, 3 Turda, 1 Câmpia Turzii, 2 Dej, 1 Gherla, 1 Huedin, 1 Călățele, 1 Mociu, 1 Apahida, 1 Chinteni, 1 Gilău, 1 Băișoara, 1 Aghireșu, 1 Florești, 1 Baciu)
- 46 echipe de vaccinare în centre
- Două echipaje mobile de vaccinare
- 132.942 populație deservită

Sursa: Euro GSM

Comenteaza