Video Șeful județului Cluj, după tragedia de la Piatra Neamț: „Le-am cerut managerilor de spitale să-și facă toate verificările”

Șeful județului Cluj, după tragedia de la Piatra Neamț: „Le-am cerut managerilor de spitale să-și facă toate verificările”

Alin Tișe susține că le-a cerut managerilor din spitalele clujene să-și facă controale și verificări la tot ce înseamnă partea administrativă și de funcționare a clădirilor.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului), despre situația spitalelor clujene aflate în prima linie anti-COVID.

 „Am discutat din nou și le-am cerut tuturor managerilor de spitale să-și verifice toate situațiile, tot ce înseamnă partea de ISU, de rețele de curent, tot ce înseamnă partea administrativă și de funcționare a acestor saloane, respectiv a spitalului în general.

În mod evident, unde este nevoie și vor apela la măsuri pe care noi trebuie să le luam, o vom face. Până atunci, managerii sunt responsabili și au toată susținerea noastră pentru a pune la punct lucrurile care nu sunt în regulă sau nu funcționează în momentul de față”, a declarat la ZIUA LIVE Alin Tișe.

Liderul CJ Cluj a afirmat că, problema principală a sistemului medical din Cluj este vechimea clădirilor în care spitalele își desfășoară activitatea și că acestea ar trebui demolate.

„Marea problemă pe care noi o avem este cea a spitalelor și a clădirilor pe care le avem, care unele sunt vechi de 50 sau 100 de ani. Oricâți bani ai investi, ele tot vechi rămân, nu îndeplinesc condițiile ISU. Dacă vrei să schimbi o aparatură trebuie să schimbi întregul sistem de curent pentru că pică curentul la toată clădirea.

Noi avem în zona centrală mai ales, clădiri foarte vechi, care în opinia mea trebuie treptat desființate și demolate, iar apoi făcute clădiri modulare noi, care să corespundă vremurilor pe care le trăim. Doar că avem o mare opoziție, cei care conduc aceste clinici sunt total împotrivă”, a explicat Tișe.

Șeful forului administrativ județean Cluj a vorbit și despre incendiul din secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, în care au decedat 10 persoane și despre faptul că unele persoane i-au atribuit vina președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene.

„Avem lucruri bolnave în această țară. O tragedie pe care noi o avem, a făcut obiectul polemicilor politice și electorale. Am ajuns într-o țară în care orice se întâmplă, totul are o explicație politică și ne mirăm că oamenii sunt sătui de politică. Nu toate lucrurile au legătură cu politica și nici politicienii nu trebuie să se bage în toate lucrurile.

Atunci când un spital este performant, are condiții foarte bune și merge bine, toată lumea spune că managerul este un model și a făcut treabă foarte bună. Dar, dacă este o problemă la un spital, principalul responsabil este omul politic care girează, nu mai este managerul de spital. Noi avem responsabilitatea să finanțăm sistemul și managerul de acolo să conducă acel spital eficient”, a precizat Alin Tișe.

Comenteaza