Șeful Moderna: Vaccinurile anti-COVID vor evolua "ca un smartphone"

Șeful Moderna: Vaccinurile anti-COVID vor evolua "ca un smartphone"

Moderna speră să lanseze, în următorii "trei până la cinci ani", un vaccin anual cu o singură doză care să acopere coronavirusul, gripa și RSV, un virus respirator comun, a declarat Stephane Bancel, CEO Moderna.

Pe măsură ce Covid-19 continuă să sufere mutații, Moderna va trebui să continue să actualizeze vaccinurile, încercând în același timp să le facă mai convenabile pentru consumatori, a declarat CEO-ul Stéphane Bancel într-un interviu pentru CNN Business Wednesday.

El a estimat o că într-o perioadă de „trei până la cinci ani” compania va scoate un nou produs combinat și a comparat dezvoltarea vaccinului care salvează vieți cu cea a unui smartphone.
 
 „Nu primești camera uimitoare, totul uimitor prima dată când primești un iPhone, dar primești o mulțime de lucruri”, a spus Bancel.

„Mulți dintre noi cumpărăm un iPhone nou în fiecare septembrie, care vine cu aplicații noi și cu aplicații upgradate. Este exact aceeași idee - veți primi Covid și gripa și RSV (virusul respirator sincițial, care determină o infecție respiratorie comună, foarte contagioasă) într-o doză unică", a explicat acesta.

CEO-ul Moderna crede că pandemia de Covid-19, care a ajutat compania să acumuleze venituri de zeci de miliarde de dolari și să genereze afaceri în peste 70 de piețe la nivel global, s-ar putea încheia chiar în acest an. Asta nu înseamnă că virusul dispare, a remarcat el.

„Există întotdeauna o probabilitate de 20% să se ajungă la o variantă foarte urâtă care poate duce la o boală foarte severă”, a adăugat Bancel.

Comenteaza