Semințele de chia. Beneficii pe care le au asupra organismului

Semințele de chia. Beneficii pe care le au asupra organismului

Semințele de chia au devenit din ce în ce mai cunoscute, mai ales în cadrul rețelelor sociale. Sunt semințe mici, albe și negre, provenite din planta de deșert Salvia hispanica, membră a familiei din care face parte și menta. Aceste semințe sunt mici, însă extrem de hrănitoare pentru organism.

Sunt o sursă completă de proteine
După cum notează Harvard Health.edu, semințele de chia sunt o proteină completă și conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali care nu pot fi produși de organism. Alte exemple de proteine complete sunt alimentele de origine animală, cum ar fi lactatele, ouăle, peștele, carnea și păsările de curte, în timp ce opțiunile pe bază de plante includ hrișca, edamame și quinoa.

Conțin aminoacizi
Un beneficiu surprinzător pentru sănătate al semințelor de chia este faptul că acestea oferă o varietate de aminoacizi endogeni, un tip de care aveți nevoie pentru producția de energie și pentru funcția imunitară din organism. Aminoacizii se unesc pentru a forma proteinele, astfel că funcția lor principală este de a construi blocuri de proteine în organism.

Sunt bogate în fibre
Semințele de chia sunt o sursă excelentă de fibre alimentare. Așadar, sunt o idee foarte bună dacă ai nevoie de mai multă energie și de ceva care să-ți țină de foame pentru mai mult timp. Sațietatea înseamnă mai puțin gustări amestecate în timpul zilei. Așadar, te pot ajuta să nu consumi calorii în plus.

Conțin antioxidanți
Un alt beneficiu surprinzător pentru sănătate al semințelor de chia este faptul că acestea sunt o sursă excelentă de antioxidanți și polifenoli. Aceste substanțe au capacitatea de a-ți proteja organismul împotriva radicalilor liberi.

Susțin sănătatea oaselor
Semințele de chia au mai multe substanțe nutritive care sunt vitale pentru sănătatea oaselor, inclusiv magneziu și fosfor. Doar 30 de grame de semințe de chia conțin 18% din doza zilnică recomandată de calciu, esențial pentru dezvoltarea oaselor, a mușchilor și a nervilor.

Conțin acizi grași Omega-3
Semințele de chia conțin acizi grași sănătoși omega-3, care sunt grăsimi polinesaturate. S-a demonstrat că ajută la prevenirea bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale. Acizii grași Omega-3 pot ajuta, de asemenea, la controlul eczemelor, al lupusului și al artritei reumatoide, scrie Prevention.com.

Reduc nivelul de zahăr din sânge
Consumul de semințe de chia poate ajuta la reglarea glicemiei, datorită conținutului de fibre și a altor compuși benefici.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza