Semnele după care îți dai seama că ai avut deja COVID

Semnele după care îți dai seama că ai avut deja COVID

Multe persoane au trecut prin infecția cu noul coronavirus fără să își dea seama și chiar dacă nu au avut simptome pe moment, acestea pot apărea ulterior și se pot manifesta pe termen lung, spun medicii.

Shirin Peters, fondator al clinicii medicale Bethany din New York, este de părere că dacă, începând cu luna martie 2020, ai experimentat vreunul dintre simptomele enumerate mai jos, ai fi putut avea deja COVID, scrie realitatea.net.

Iată câteva semne sigure că ai avut deja COVID-19: Ai dificultăți de respirație persistente. „Acest simptom se aseamănă cu senzația că nu poți inspira sau expira cu lejeritate, ca de obicei”, explică dr. Shirin Peters. Ai o pierdere a anumitor simțuri. „Mulți oameni se plâng că au o poftă scăzută de mâncare”, a spus dr. Peters. Ai oboseală extremă. „În momentul în care te simți obosit după 8 ore de somn este un semn că ai o problemă de sănătate”, subliniază dr. Shirin Peters.
    
Printre semne sunt enumerate mai multe efecte pe termen lung ale bolii, cele mai frecvente fiind: oboseală, respirație scurtă, tuse și dureri articulare. 

Comenteaza