Sfatul coordonatorului campaniei de vaccinare anti-COVID pentru românii care refuză să se vaccineze

Sfatul coordonatorului campaniei de vaccinare anti-COVID pentru românii care refuză să se vaccineze
| Foto: digi24.ro

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 din România le transmite românilor care nu vor să se vaccineze că „fiecare ezitare, întrebare sau reticență este absolut legitimă” și că autoritățile sanitare vor face tot posibilul să ofere răspunsurile necesare.

Valeriu Gheorghiță a reiterat că sunt puține contraindicații legate de vaccinare și i-a îndemnat pe oameni să aibă încredere în personalul medical și să se informeze din sursele potrivite pentru a lua decizia cea mai bună cu privire la sănătatea lor.

„Fiecare ezitare, fiecare întrebare, fiecare reticență este absolut legitimă, important este să fim suficient de capabili, noi, să oferim răspunsurile necesare fiecărei persoane. Aș spune că trebuie să avem încredere în personalul medical, să discutăm cu medicii de familie, să discutăm cu medicii care cunosc istoricul nostru medical pentru a putea lua cea mai bună decizie vizavi de indicația de vaccinare.

Din punctul nostru de vedere, în momentul de față sunt foarte puține contraindicații legate de vaccinare. Din acest punct de vedere cred că doar comunicarea și informarea sunt cele potrivite, sunt căile potrivite prin care fiecare persoană poate să ia decizia cea mai bună care să-i asigure protejarea sănătății a lui, a familiei, a celor dragi și a comunității în general”, a spus Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 din România, potrivit digi24.ro.

Prima tranșă de vaccinuri Pfizer/BioNTech a ajuns în România vineri și conține 10.000 de doze care urmează să fie folosite pentru vaccinarea personalului medical. Urmează ca în zilele următoare și în ianuarie să ajungă și alte tranșe pentru vaccinarea persoanelor aflate în categoriile cu risc crescut la Covid-19.

La Institutul Cantacuzino au ajuns în această dimineață primele doze de vaccin. De aici vor fi distribuite în 10 spitale aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și șeful DSU Raed Arafat se află la institut.

Comenteaza