Sfaturi utile pentru un păr sănătos și strălucitor pe timpul verii

Sfaturi utile pentru un păr sănătos și strălucitor pe timpul verii
Ne place la nebunie vara! Zile lungi și fierbinți pe care le petrecem pe plajă sau la piscine, nopți călduroase și relaxante de care ne bucurăm din plin, călătorim, ne aventurăm în locuri noi, trăim fiecare la intensitate maximă...totul pare posibil vara, totul este mai colorat, mai plin de viață, mai fermecator!

Chiar dacă vara ne oferă atâtea bucurii și momente memorabile, există totuși câteva aspecte mai puțin plăcute de care ne lovim mereu în acest anotimp.

Unul dintre aspectele neplăcute ale acestui anotimp se resimte asupra pieli scalpului și a părului nostru care are mereu de suferit din cauza căldurii, a apei din piscină sau a celei sărate de mare și a razelor UV.

Chiar dacă în mod constant suntem avertizați de către medici asupra efectelor nocive ale razelor UV asupra pielii și asupra părului, din nefericire, de prea puține ori ținem cont de aceste sfaturi. Daca vrei sa ai un un păr sănătos şi strălucitor pe  perioada verii, ofera-i cea mai buna ingrijire si hidratare prin utilizarea de produse pentru păr bio, produse care sunt fabricate din ingrediente naturale si certificate bio.

Iată așadar câteva lucruri extrem de prețioase de care ar fi bine să ținem cont în acest sezon. 

Stați departe pe cât posibil de razele UV.  Chiar dacă suntem la mare și merită să ne bucurăm din plin de fiecare moment, trebuie totuși să avem în vedere faptul că soarele, în timpul amiezii este cel mai mare inamic al pielii și al părului având în vedere că razele nocive ale acestuia duc la deteriorarea firului de păr, facând-ul uscat și lipsit de strălucire. Pe lângă spray-urile de protecție pe care le putem folosi în acest sens, este mai mult decât indicat să  purtăm o pălărie, accesoriu care ne va proteja eficient de razele nocive din timpul amiezii.

Renunță la cocuri și la cozi. Deși poate ne este mult mai confortabil să purtăm părul prins în diverse moduri precum coc sau cozi, ar fi ideal să renunțăm la această practică, măcar pe timpul verii și să îl lăsăm să respire în mod corespunzător, prin alegerea unei coafuri cat mai lejere.

Evită spălarea părului prea des. Spălarea părului foarte des este o practică destul de nesănătoasă pentru păr având în vedere că părul are nevoie de uleiuri esențiale pentru a se putea hidrata în mod corespunzător. Ori de cate ori îl spălăm, aceste uleiuri naturale se pierd, astfel că părul va deveni foarte aspru și uscat. Așadar, este mai mult decât recomandat să evităm spălarea acestuia prea des, chiar daca el își pierde treptat din volum.

Aplică cremă protectoare și pe păr. Dacă nu dispui de un spray special creat pentru protejarea părului, atunci poți utiliza cremă protectoare pentru soare și pe păr. Astfel, după ce ai terminat de aplicat crema pe corp, trece mainile și prin păr, astfel încât și părul tău să beneficieze de o protecție corespunzătoare împotriva razelor solare.

Nu în ultimul rând însă, este foarte important sa nu uităm să ne hidratăm corespunzător, acest lucru însemnând să consumăm minim 2 litri de lichide pe zi pentru ca organsismul nostru să poată funcționa în parametrii optimi. Mai mult decât atât, nu uitați să vă feriți de razele soarelui în timpul amiezii, moment în care acestea sunt periculoase.

Comenteaza