Și persoanele fără adăpost vor fi vaccinate. Autoritățile anticipează unele dificultăți

Și persoanele fără adăpost vor fi vaccinate.  Autoritățile anticipează unele dificultăți
| Foto: tv8.md

Persoanele fără adăpost vor fi vaccinate anti-COVID cu echipe mobile, sprijinite de autorităţile locale şi de direcţiile de asistenţă socială, urmând să li se elibereze o adeverinţă în acest sens.

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a explicat procedura de imunizare a acestei categorii de persoane.

"Vor fi vaccinaţi şi se vor elibera adeverinţe manual, completate manual în aceste centre, în adăposturile de noapte. Cu sprijinul autorităţilor locale şi direcţiilor de asistenţă sociale se va face această catagrafie a persoanelor fără adăpost şi se va încerca vaccinarea cu echipe mobile.

Însă, principala provocare o reprezintă complianţa acestor pacienţi, în sensul în care, dacă putem să avem certitudinea că vom administra prima doză, este foarte posibil ca persoanele respective să nu fie regăsite pentru a administra doza de rapel. Însă, cu siguranţă, prin colaborarea cu autorităţile locale şi cu sprijinul direcţiilor de asistenţă sociale din primării, respectiv administratorii acestor adăposturi de noapte, va începe şi vaccinarea acestor categorii de persoane", a explicat preşedintele CNCAV.

Comenteaza