Simptomele infecțiilor urinare. Ce poți face ca să nu petreci sărbătorile de iarnă alergând constant la baie

Simptomele infecțiilor urinare. Ce poți face ca să nu petreci sărbătorile de iarnă alergând constant la baie
| Foto: Unsplash.com

Aproximativ 50% dintre femei suferă cel puțin o dată de o infecție a tractului urinar. Infecțiile urinare sunt printre cele mai răspândite infecții bacteriene și pot afecta orice parte a sistemului urinar, de la uretră la vezica urinară și chiar plămânii.

 

Care sunt simptomele unei infecții urinare

Infecțiile urinare apar mai des la femei și există șanse mari, ca o femeie să aibă infecții urinare recurente. Printre simptomele unei infecții urinare se află durerea sau senzația de arsură la urinare, sensibilitatea în partea inferioară a abdomenului, eliminarea unei cantități mici de urină și o nevoie continuă de a urina. Mai rar apar simptome precum febră și frisoane sau chiar greață.

Există anumiți factori de risc, care pot declanșa infecțiile urinare. Unul dintre aceștia este blocajul de-a lungul tractului urinar. Pietrele la rinichi sau prostata mărită pot duce la blocarea urinei în vezică și crește riscul de infecții urinare. De asemenea, există persoane cu unele anomalii ale aparatului urinar. Acest factor nu permite eliminarea urinei în mod normal sau duce la reținerea urinei în uretră.

Cum poți preveni infecția urinară

Există câteva măsuri pe care le puteți aplica pentru a reduce riscul unei infecții urinare pe viitor:

  • Folosiți hârtia igienică la toaletă în sensul anterior spre posterior și nu invers
  • Nu țineți urina în vezică prea mult, urinați când simțiți nevoia
  • Urinați după actul sexual, pentru “a spăla” bacteriile;
  • Ingerați o cantitate optimă de lichide astfel încât să nu fiți deshidratați

De asemenea, specialiștii de la urocluj.ro menționează că deși există puține studii efectuate, cu privire la eficiența tratării infecțiilor urinare cu plante precum merișoarele. Acestea sunt eficiente, pentru tratarea afecțiunilor tractului urinar. 

 

Comenteaza