Foto SMURD a primit o ambulanță de 100.000 de euro la Cluj

SMURD a primit o ambulanță de 100.000 de euro la Cluj
Noua ambulanță a fost testată pe aleile din Parcul Central | Foto: ABB
SMURD a primit o ambulanță de 100.000 de euro la Cluj
SMURD a primit o ambulanță de 100.000 de euro la Cluj
SMURD a primit o ambulanță de 100.000 de euro la Cluj
SMURD a primit o ambulanță de 100.000 de euro la Cluj

Asociația Beard Brothers (ABB) a donat Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) Cluj o ambulanță în valoare de 100.000 de euro, chiar de Ziua Pompierilor.

"Mission 1.12 Wheels For Life accomplished. Cu multe emoții și cu mare bucurie am dat azi pe mâini sigure cea de-a două ambulanță, de tip B, celor de la SMURD Cluj. Suntem fericiți că munca noastră da roade și realizăm cât de mult bine face efortul nostru comunității. Mulțumim ISU Cluj pentru cuvintele frumoase și vă mulțumim din suflet vouă, tuturor, pentru implicare. Împreună suntem o forță de neoprit!", a transmis asociația.

Festivitatea de primire a avut loc pe aleea principală a Parcului Central, ocazie cu care s-a  desfășurat un exercițiu de descarcerare și acordare a asistenței medicale de urgență pentru victimele unui accident rutier, în care a fost folosită noua ambulanță. 

În parcul din centrul Clujului au avut loc o expoziție de tehnică pentru intervenții și ateliere pentru învățarea manevrelor primului ajutor de bază, salvări de la înălțimi și din mediu acvatic, poligonul micului pompier. În iulie, ABB anunța că s-a strâns suma necesară achiziționării celei de a doua ambulanțe pentru SMURD Cluj.

Surplusul de bani va fi direcționat către The Beard Mobile, taximetrul voluntar pentru persoanele cu dizabilități din județ. Anul trecut, ABB a strâns 120.000 de euro pentru achiziționarea unei ambulanțe donate SMURD. Ambulanțele de tip C sunt cele mai dotate din punctul de vedere al aparaturii și al personalului medical. 

Beard Brothers se autointitulează drept cea mai nonconformistă organizație nonguvernamentală din țară și are ca rol principal schimbarea de mentalități. La baza echipei stă spiritul de inițiativă, de acesta folosindu-se pentru a găsi soluții la probleme atât noi, cât și vechi, în comunitățile din care face parte.

Comenteaza