"Soluţia pentru reducerea răspândirii COVID-19 ar fi testarea masivă, chiar şi prin metode rapide"

"Soluţia pentru reducerea răspândirii COVID-19 ar fi testarea masivă, chiar şi prin metode rapide"

În România se efectuează aproximativ 30.000 de teste COVID-19, zilnic. În România, autorităţile recunosc doar testele PCR. În Marea Britanie sunt efectuate 250.000- 300.000 teste PCR, zilnic, iar în China au fost testaţi milioane de oameni în doar câteva zile.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Numărul cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2 creşte tot mai mult, de la o zi la. Şi vom avea tot mai mulţi bolnavi de COVID-19 în următoarea perioadă, avertizează medicul infecţionist Adrian Marinescu. Acesta spune că, în acest moment, în Europa şi în America de Nord, varianta de virus care circulă este una cu transmitere rapidă, transmite Mediafax.

Răspândirea bolii este, însă mult mai mare, acum. În 26 de judeţe din România rata de incidenţă este de peste 1,5 cazuri la o mie de locuitori. Medicul infecţionist Adrian Marinescu spune că soluţia pentru reducerea răspândirii bolii ar fi testarea masivă, chiar şi prin metode rapide.

Acum, în România, autorităţile folosesc doar testarea PCR. Iar capacitatea laboratoarelor este limitată. În plus, procesul de testare şi diagnosticare în laborator durează chiar şi 12 ore, îţi explică Ioana Streaţă, medic specialist în genetică medicală.

Adrian Marinescu, medic infecţionist: Vom avea multe cazuri, dar nu neapărat severe. Adică se menţin acele forme medii şi severe, dar nu e nici o diferenţă faţă de ceea ce s-a întâmplat la începutul pandemiei.

Adrian Marinescu, medic infecţionist: E adevărat că pot fi şi rezultate fals-pozitive, într-un anumit procent, dar e foarte important să intri în izolare, să intri în izolare din primul moment. Pentru că acel test este rapid, asta înseamnă că în 15 minute aproximativ am rezultatul şi mi-ar fi foarte simplu să mă orientez să izolez acea persoană. La fel cu persoanele de contact.

Ioana Streaţă, medic specialist Laboratorul de Genetică Medicală Craiova: Capacitatea laboratorului, în prezent, este de 400 de teste pe zi. Sunt 6-7 ore până se generează rezultatele pentru 200 de probe. Şi mai durează, apoi, 4-5 ore ca să generezi şi să interpretezi rezultatele, să transmiţi şi să raportezi.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza