Sora MINUNE a mărului, remediu eficient: reglează HIPERTENSIUNEA ARTERIALĂ, luptă cu INFECŢIILE şi CANCERUL

Sora MINUNE a mărului, remediu eficient: reglează HIPERTENSIUNEA ARTERIALĂ, luptă cu INFECŢIILE şi CANCERUL
Aromate şi gustoase, aceste fructe pot fi considerate remedii naturale împotriva diverselor afecţiuni. În plus, sunt excepţional de delicioase, atât în stare proaspătă, cât şi în deserturi.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Originare din zonele temperate, perele conţin un întreg depozit de vitamine şi săruri minerale benefice organismului şi sistemului imunitar.

Perele oferă o sursă foarte bună de fibre si sunt, de asemenea, o sursa buna de vitamina B2, C, E, cupru, și potasiu. Acestea conțin, de asemenea, o cantitate semnificativă de pectină, care este o fibră solubilă în apă.

Aceste fructe aduc o mulţime de beneficii organismului şi ajută la tratarea a diferite boli.

Reglează hipertensiunea arterială

Perele conţin anti-oxidanţi şi anti-cancerigeni, care ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale și la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale.

Previn cancerul

Aceste fructe sunt bogate în vitamina C și au un conținut semnificativ de cupru, care protejează celulele de la daune de radicalii liberi.

Luptă împotriva infecţiilor

Cuprul şi vitamina C au acţiune antioxidantă, care protejează celulele de nocivitatea radicalilor liberi. Vitamina C stimulează celulele în lupta împotriva infecţiilor, ucigând bacteriile şi viruşii. În cazurile de infecţii sau răceli repetate este bine să bei timp de o săptămână sau două câte un litru de suc sau de nectar de pere. În filozofia terapiei orientale, perele acţionează benefic asupra plămânilor care produc energia necesară pentru lupta cu agenţii patogeni.

Scad nivelul colesterolului

Conținutul ridicat de pectină în pere face ajută la scăderea nivelului de colesterol.

Luptă împotriva diabetului

Dintre toate fructele, perele au cel mai scăzut indice glicemic, fapt pentru care sunt indicate persoanelor care suferă de diabet. Aceste fructe constituie şi desertul ideal pentru persoanele supraponderale, fiind recomandate celor care doresc să slăbească şi sunt la dietă.

Ajută la tratarea problemelor oculare

Pentru sănătatea ochilor, morcovii au o importanţă deosebită, dar nu uita că şi anumite fructe sunt indicate pentru a ne menţine ochii sănătoşi. Un studiu oftalmologic atestă faptul că trei porţii de pere consumate pe zi reduc cu 36% riscul apariţiei degenerescenţei maculare, care duce la pierderea vederii pentru persoanele în vârstă. Dacă trei porţii de fructe ţi se par cam multe, atunci poţi consuma bucăţele de pere cu cereale dimineaţa la micul dejun, în salatele cu verdeaţă sau în combinaţie cu peştele.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza