Spaniolii au ajuns în faza testelor pe oameni cu un vaccin anti-COVID

Spaniolii au ajuns în faza testelor pe oameni cu un vaccin anti-COVID
| Foto: telegraph.co.uk

Autorităţile spaniole au aprobat prima testare clinică pe 190 de voluntari a unui vaccin, aflat în faza 2 de studiu după ce a fost probat pe oameni, atât în SUA, cât şi în Belgia.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Guvernul spaniol a permis studierea unui vaccin anti-Covid, care se află în faza 2 de testare, după ce a fost probat pe oameni, în SUA şi Belgia. Medicii vor aplica tratamentul Ad26.COV2-S pe 590 de persoane, care vor participa voluntar la studiu, în Spania, Germania şi Belgia.
 
Testele de până acum, realizate pe primare, au dovedit că acesta este cel mai bun candidat pentru vaccinul anti-Covid-19, dezvoltat de Johnson & Johnson. S-a văzut că Ad26.COV2-S generează anticorpi, care protejează aproape în totalitate plămânii în cazul expunerii la Sars-Cov-2, anunţă Mediafax.
 
Agenţia spaniolă a Medicamentelor şi Produselor Sanitare (AEMPS) a aprobat ca testările să se facă pe 190 de subiecţi sănătoşi la două spitale din Madrid şi unul din oraşul Santander. Vor fi constituite două grupuri de voluntari în Spania, în funcţie de vârstă: 18 - 55 ani şi peste 65 de ani.
 
Ministrul spaniol al Sănătăţii, Salvador Illa, a asigurat că vaccinul respectă criteriile de securitate, necesare pentru administrarea acestuia persoanelor, iar probele vor ajuta la stabilirea dozelor şi timpul necesar între acestea.
 
„Testele pe animale şi oameni dovedesc că vaccinul nu produce toxicitate şi nici efecte secundare. Faza 1 a acestui vaccin a fost realizată în SUA şi Belgia pe 1045 persoane şi rezultatele au fost satisfăcătoare”, a declarat Salvador Illa, ministrul Sănătăţii din Spania.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza