Spitalele din rețeaua Covid-19 din Cluj cer 7 milioane de euro

Spitalele din rețeaua Covid-19 din Cluj cer 7 milioane de euro

Institutul Oncologic și Spitalul de Copii sunt unitățile medicale aflate pe lista posibililor beneficiari de fonduri europene destinate combaterii coronavirusului. La nivel național au fost depuse până acum 16 proiecte, în valoare de 71,6 milioane de euro.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a prezentat în ședința de guvern de informații despre contractarea fondurilor destinate spitalelor din rețeaua COVID-19. Finanțările de 350 de milioane de euro sunt asigurate prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM). În cadrul apelului spitalele pot deconta retroactiv cheltuielilor realizate începând cu 1 februarie.

„Au fost depuse deja 16 cereri de finanțare, de 71,6 milioane de euro. Evaluarea proiectelor depuse a început imediat și estimăm că primele 10 cereri de finanțare vor fi semnate la mijlocul acestei luni. Suplimentar, managerii spitalelor beneficiază de asistența angajaților MFE pentru a depune cât mai repede proiectele în sistemul informatic MySMIS”, a anunțat Marcel Boloș.

Alte 95 de cereri se află în pregătire și urmează să fie transmise spre evaluare în perioada următoare. Proiectele sunt evaluate de către Autoritatea de Management a POIM, în parteneriat cu Ministerul Sănătății (MS), ce asigură analiza investițiilor propuse privind dotarea unităților sanitare publice, atât prin prisma oportunității, cât și a necesității dotării lor, în baza procedurilor stabilite la nivelul acestei instituții.

Cine a depus cereri din Cluj

Solicitant: Județul Cluj
Proiect: Dotarea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca în contextul pandemiei COVID-19
Valoare: 2,56 milioane euro

Solicitant: Județul Cluj
Proiect: Consolidarea capacității județului Cluj în gestionarea crizei sanitare COVID-19
Valoare: 3,21 milioane euro

Solicitant: Institutul Oncologic Prof. Dr. I. Chiricuță Cluj-Napoca
Proiect: Creşterea capacităţii de diagnosticare şi îngrijire a pacienţilor oncologici şi a personalului propriu în perioada crizei sanitare COVID-19
Valoare: 1,26 milioane euro

Sursa: MFE

Apelul de proiecte este deschis în perioada 15 mai– 30 septembrie. Pot depune proiecte unități sanitare publice pentru care MS stabilește necesitatea dotării; MS / alte autorități publice centrale și autorități publice locale, sau unități aflate în subordonarea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, pentru achiziții necesare gestionării crizei de sănătate publică; Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Comenteaza