Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj se pregătește de valul patru al pandemiei, dar reduce numărul de paturi COVID

Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj se pregătește de valul patru al pandemiei, dar reduce numărul de paturi COVID

Reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase Cluj-Napoca au solicitat la Consiliului Județean aprobarea modificării structurii unității sanitare pentru perioada stării de alertă.

În ședința ordinară a Consiliului Județean de joi, 26 august 2021, proiectul de hotărâre privind aprobarea Structurii organizatorice, a Organigramei, a Statului de funcţii şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, pe perioada stării de alertă a ajuns pe masa consilierilor pentru dezbatere și vot.

Consilerul USR-PLUS, Mihai Iepure, a spus că prin acest proiect se propune reducerea numărului de paturi COVID de la 204 la 73, iar la ATI la 6. „Înțeleg necesitatea adaptării structurii la tratarea pacienților non-COVID, dar problema este că propunerea a pornit în luna iunie când situația epidemiologică era cu totul alta”, a afirmat Iepure.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase a fost și el prezent la ședință și a ținut să lămurească problema, precizând că, în caz de nevoie, va fi din nou suplimentat numărul de paturi pentru pacienții COVID.

„Avem la ora actuală 73 de paturi COVID-19, iar în spital avem doar 60 de pacienți COVID. În planul de reziliență cu prioritate vom deschide si alte secții pentru COVID, cu celeritate, așa cum am făcut-o și altădată, fără să existe vreo problemă în preluarea pacienților COVID. Pe perioada verii am considerat că sunt suficiente 73 de paturi, și chiar au fost, iar in luna septembrie ne pregătim, dacă lucrurile merg în direcția la care ne așteptăm, să facem modificările de structură care se cuvin.

Nu cred că vor fi probleme, nu am avut probleme nici la celelalte valuri. Trebuia să reducem paturile de COVID pe perioada verii pentru a putea realiza și alte servicii medicale non-COVID. Pacienții noștri au fost în afara spitalului o perioadă de timp, astfel că am făcut eforturi pentru preluarea acestora în lunile iulie și august”, a explicat dr. Ioan Mureșan, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Potrivit referatului de aprobare, până la sfârșitul anului 2020, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca a preluat atât pentru spitalizare continuă, cât și în spitalizare de zi, un număr de 7.583 pacienți, din care 132 au decedat, respectiv gradul de vindecare a fost de 98,2%.

Comenteaza