Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj se renovează cu fonduri europene

Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj se renovează cu fonduri europene

Investiția are o valoare totală de peste 37,3 milioane de lei, iar proiectul  urmează a fi depus spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre ce vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției constând în reabilitarea termică și eficientizarea energetică a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

„Continuăm să investim în spitalele clujene pentru a asigura infrastructura necesară realizării unui act medical de înaltă calitate. Ceea ce ne dorim să realizăm prin acest proiect este atât reducerea costurilor, cât și creșterea confortului. Ne pregătim din timp pentru linii de finanțare nerambursabilă”, a transmis Alin Tișe, șeful CJ Cluj.

Principalele lucrări prevăzute a fi realizate la sediul instituției sanitare aflate în subordinea forului administrativ județean, situat pe strada Iuliu Moldovan, nr. 23, constau în reabilitarea termică a anvelopei clădirii, refacerea hidroizolațiilor la nivelul soclurilor, al plăcilor teraselor și al copertinelor, precum și instalarea unor sisteme de panouri fotovoltaice.

De asemenea, investiția mai vizează schimbarea și modernizarea centralei termice existente, echilibrarea termo-hidraulică a corpurilor de încălzire, a coloanelor de agent termic și a rețelei de distribuție, echiparea cu dispozitive de autoreglare pentru reglarea distinctă a temperaturii și calității aerului interior, dar și lucrări conexe pentru îmbunătățirea performanței energetice a clădirii.

Principalele beneficii ale investiției, ulterior implementării, se referă la reducerea consumului anual de energie primară cu 58,55%, scăderea nivelului specific al gazelor cu efect de seră cu 73,34%, respectiv reducerea consumului anual de energie finală pentru încălzire cu 81,45%.

Comenteaza