Spitalul de Recuperare își va relua activitatea normală de marți

Spitalul de Recuperare își va relua activitatea normală de marți

Spitalul de Recuperare nu va mai fi spital covid și se pregătește pentru reluarea treptată a activității spitalicești normale.

”Spitalul de Boli Infecțioase râmâne principalul spital covid în Cluj, a fost vârful de lance în această luptă. Cât privește Spitalul de Recuperare, acesta e în procedură de revenire la normal, iar de marți va reintra în activitatea normală.

Aceasta presupune o reînregistrare la Casa de Asigurări de Sănătate pentru serviciile medicale prestate, presupune o dezinfecție totală, presupune o reorganizarea conform organigramei de personal care exista înainte de a deservi această luptă cu covid. Practic parcurgem în sens invers pașii pe care i-am parcurs atunci când spitalul a fost trecut în rândul spitalelor pentru pacienți cu coronavirus. În această săptămână spitalul va parcurge toate aceste proceduri și de marți practic va putea intra în normal.

Pe de altă, parte, Spitalul de Penumoftiziologie rămâne potrivit hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență într-o așteptare în funcție de cum evoluează bolnavii de covid de la Infecțioase”, a declarat Alin Tișe la ZIUA LIVE.

Numărul de pacienți cu covid a scăzut zilnic în ultima săptămână la Cluj. Ieri erau internate doar 61 de persoane infectate cu coronavirus. În acest context CJSU a propus ca din 4 spitale dedicate acestor pacienți până acum, să rămână doar 2. După Spitalul de Recuperare, umează să revină la activitate normală și Clinica Medicală 1. Potrivit prefectului Mircea Abrudean acest lucru se va întâmpla cel mai probabil tot săptămâna viitoare.

Comenteaza