Spitalul din Gherla a rămas fără bani

Spitalul din Gherla a rămas fără bani
Primarul municipiului, Călin Sabo, susţine că nu poate acorda sprijin şi finanţare unităţii medicale atâta timp cât nu există fonduri, dar promite că banii vor ajunge la spital până în decembrie.

Unitatea medicală din Gherla ar fi trebuit să primească finanţare de 150.000 de lei de la Consiliul Local, pentru primele două trimestre ale anului în curs, însă nici în septembrie banii nu au intrat în conturile spitalului, deşi au fost aprobaţi. La fel ca în cazul celorlalte unităţi medicale din judeţ, spitalul din Gherla se află aproape de criză, pentru că banii alocaţi au fost suficienţi doar pentru primele trei trimestre.

Spitalul Municipal din Gherla ar fi trebuit să primească 150.000 de lei de la Consiliul Local, bani aferenţi primelor două trimestre ale anului în curs, însă, potrivit reprezentanţilor instituţiei medicale, finanţarea promisă se lasă aşteptată şi în septembrie.

"Este o situaţie dificilă, pentru că banii ne ajung până în 10 octombrie. Suma pe care o s-o primim la rectificarea bugetară nu este suficientă. Noi am mai avea nevoie de încă un milliard de lei (vechi-n.red.) şi sperăm să primim banii de la Consiliul Local, însă e o problemă, pentru că nici banii aprobaţi în şedinţă de CL pentru primele două trimestre nu ne-au intrat în cont. Este vorba de 1,5 miliarde", au arătat reprezentanţii instituţiei, pentru ZIUA de CLUJ.

Contactat telefonic, managerul instituţiei medicale, Liana Turdeanu, a confirmat informaţiile şi a arătat că o treime din fonduri, adică 50.000 de lei au fost alocaţi printr-o şedinţă a CL în luna martie.
La rândul său, primarul municipiului Gherla, Călin Sabo a arătat că banii vor ajunge la spital până în luna decembrie. "Pe măsură ce se încasează bani la buget vom acorda finanţarea, aşa că vor primi banii până la finele acestui an. Finanţarea se acordă în limita posibilităţilor. Dacă nu se încasează taxe şi nu vin bani, eu nu am de unde să dau bani", a arătat Sabo, pentru ZIUA de CLUJ.

El a adăugat că nu poate acorda banii fără să studieze dosarul de evaluare al managerului, depus cu întârziere. "Managerul spitalului avea obligaţia să depună un raport de evaluare până la sfârşitul lunii aprilie, începutul lunii mai. Acel raport a fost depus abia în septembrie. Am analizat raportul, urmează să primească un calificativ, în urma căruia vom decide ce se va întâmpla pe mai departe. Doamna manager trebuie să înţeleagă că lucrurile s-au mai schimbat în oraş, dar ea a rămas cu nişte reminiscenţe vechi", a completat primarul din Gherla. Sabo a adăugat că există o "lipsă de respect" între managerul spitalului şi Primărie. "Nu există o colaborare bună, nu există respect cu managerul spitalului şi eu doresc o colaborare mai bună", a punctat edilul oraşului. Liana Turdeanu nu a dorit să comenteze declaraţiile primarului Călin Sabo, dar a arătat că şi-a depus dosarul la două zile după ce a fost formată Comisia de evaluare, adică în această lună.

Etichete
Comenteaza