Spitalul Pediatric Monobloc și Spitalul Regional de Urgență Cluj, finanțate prin PNRR

Spitalul Pediatric Monobloc și Spitalul Regional de Urgență Cluj, finanțate prin PNRR

Spital pediatric monobloc si cel regional de urgenta din Cluj-Napoca vor beneficia de finantari prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

''Spitalul Regional din Floresti va fi finantat prin programul de Sanatate. Va fi finalizat. Proiectul Consiliului Judetean cu Spitalul Monobloc este finantat. Sanatatea este o prioritate, pentru ca programul se numeste Rezilienta si Refacere. Spitalele sunt finantate cu prioritate prin acest program de rezilienta, care a aparut ca o necesitate dupa pandemie, ca viitoare situatii de genul acesta sa nu ne mai gaseasca nepregatiti'', a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Proiectul viitorului Spital pediatric monobloc din Cluj-Napoca va beneficia de o finanțare în valoare de 150 de milioane de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Noul Spital Pediatric Monobloc va fi construit pe un teren de 16 hectare din zona Becaș, aflat în propietatea Consiliului Județean Cluj. Acesta va reuni toate secțiile actualului Spital de Copii, cele care în prezent își desfășoară activitatea în 14 clădiri aflate în 9 locații diferite din Cluj-Napoca. Noul spital va avea o suprafață estimată de 40.000 mp, față de cei 25.000 cât are Spitalul de copii în prezent, și va dispune de aproximativ 600 de paturi. În februarie 2021, Consiliul Judeţean a lansat concursul de soluţii pentru proiectarea Spital Clinic de Urgență pentru Copii din Borhanci. Premiile puse la bătaie sunt de peste 32 milioane de lei, fonduri europene.

În toamna trecută, președintele forului județean Alin Tișe și rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), Cornel Cătoi, au semnat protocolul de predare-primire a terenului pe care se va construi noul Spital Pediatric Mobobloc (SPM).

Spitalul Regional de Urgență Cluj ar urma să fie ridicat în Florești în apropierea unității militare pe un teren de circa 14 hectare cedat de către Consiliul Județean Ministerului Sănătății. Spitalul Regional din Cluj va avea o capacitate de 849 de paturi, din care 744 de paturi de spitalizare pentru îngrijiri acute, 19 săli de operație, 7 etaje și heliport. Costurile investiției sunt estimate la 2.568.751 de mii de lei, echivalentul a aproximativ 500 de milioane de euro.

Comenteaza