News alert START, maratonul vaccinării la Cluj: 20 cabinete, 600 voluntari / Boc: "Să dea D-zeu s-avem blocaje, să fie atât de multă lume"

START, maratonul vaccinării la Cluj: 20 cabinete, 600 voluntari / Boc: "Să dea D-zeu s-avem blocaje, să fie atât de multă lume"

Maratonul vaccinării anti-COVID-19, care se va desfăşura la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca şi la care vor participa aproximativ 600 de voluntari – medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi ai UMF “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, va începe vineri, 14 mai, la ora 16:00 şi se va încheia luni, 17 mai, la ora 8:00.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Timp de trei zile și trei nopți, atât clujenii, cât și cei din alte localități, se vor putea vaccina cu serul Pfizer-BioNTech, fără programare, în cadrul Maratonului Vaccinării – Împreună pentru Cluj!. De asemenea, se vor putea vaccina și cetățenii Uniunii Europene, ai Spațiului Economic European și ai Confederației Elvețiene, precum și cetățenii străini cu ședere legală pe teritoriul României.

La Sala Polivalentă BT Arena vor fi amenajate 20 de cabinete de vaccinare, ce vor asigura un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care vor veni să se vaccineze. Nu va fi necesară programarea, cei interesați trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare doar cu cartea de identitate. Pentru că vaccinul Pfizer-BioNTech se poate administra celor cu vârsta de peste 16 ani, minorii trebuie să aibă asupra lor acordul scris al unui părinte sau al tutorelui legal. Rapelul se va administra după 21 de zile, în perioada 4-7 iunie, tot la BT Arena.

Accesul în centrul de vaccinare, care va funcționa în holul de la etajul I al Sălii Polivalente BT Arena, se va face prin intrarea dinspre stadionul Cluj Arena.

Primarul Emil Boc îndeamnă oamenii să se vaccineze

"Am așteptări să găsim cât mai mulți clujeni în Sala Polivalentă în aceste trei zile.  Pot să vă spun că pe platoul de la Sala Sporturilor din mașină până acuma s-au vaccinat 10.000 de persoane.  Și de luni, 17 mai, începe rapelul pentru cei care s-au vaccinat cu prima doză din drive-thru din mașină la Sala Horia Demian. Să dea Dumnezeu s-avem blocaje, în sens să fie atât de multă lume încât și ăia care vin noi, și ăia care vin vechi să se vaccineze.  Găsim soluții pentru decongestionarea traficului. Problema este să nu scadă entuziasmul de vaccinare. Asta-i prioritatea zero-zero-zero!”, a declarat primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza