Statul în casă, în izolare, afectează imunitatea copilului? Ce spune medicul Mihai Craiu

Statul în casă, în izolare, afectează imunitatea copilului? Ce spune medicul Mihai Craiu

Medicul Mihai Craiu le recomandă părinților care ar avea "ideea că o plimbare până în parc, sau în jurul cartierului, ar fi binevenită, acum, când este din nou vreme însorită", să se rezume doar la balcon sau la curtea proprie.

Într-un mesaj publicat pe platforma de educație pentru sănătate, Spitalul Virtual pentru Copii, medicul Mihai Craiu spune că "răspunsul experților este unul foarte clar – pentru moment nu mergem cu copiii în parc, la leagăne sau în alte zone comune cu alți copii”.

“Dragi părinți, după ce veți parcurge acest articol, este posibil să recunoașteți că ați avut ideea că o plimbare până în parc sau în jurul cartierului ar fi binevenită, acum, când este din nou vreme însorită. Răspunsul experților este unul foarte clar – pentru moment nu mergem cu copiii în parc, la leagăne sau în alte zone comune cu alți copii”, transmite medicul pediatru Mihai Craiu.

Iată ce spune doctorul Craiu despre mitul conform căruia statul în casă, în izolare, timp de câteva săptămâni afectează imunitatea copilului:

"Pe scurt despre erorile răspândite de către diverși pseudo-experți în pediatrie, în era COVID-19.

MIT - statul în casă, în izolare, timp de 2-3 săptămâni afectează imunitatea copilului.

FAPT - statul în izolare completă, în întuneric desăvârșit, în umezeală, fără mișcare, cu odihnă foarte proastă, cu mâncare inadecvată (cipsuri și suplimente nutritive) și FĂRĂ părinți, timp de 18 zile, NU a afectat imunitatea. DELOC!!

Citiți povestea salvării eroice a celor13 băieti din echipa de fotbal Wild Boars de către o echipa internațională complexă de ingineri, medici, speologi și militari.

Si să nu aveți impresia că au stat într-un mediu "steril" sau în care orice afectare a imunității nu ar fi avut efecte serioase. Unul din salvatori a murit, in urma septicemiei, de la o rană de severitate mică, "achiziționată" în operațiune.

MESAJ DE LUAT ACASA - izolarea la domiciliu NU afectează nimic, și în nici un caz imunitatea!

Mâncați normal, jucați-vă cu copiii, stați în balcon sau DOAR în curtea proprie. Acum nu e momentul să vă riscați viața și sănătatea pentru că ați citit un mit prostesc", transmite pediatrul Mihai Craiu, pe platforma Spitalul Virtual pentru Copii.

Comenteaza