STOP vaccinare la drive-thru! Pleacă și mașinile, iar platoul Sălii Sporturilor devine centru cultural

STOP vaccinare la drive-thru! Pleacă și mașinile, iar platoul Sălii Sporturilor devine centru cultural

Doar 3 centre de vaccinare anti COVID-19 vor mai funcționa din 23 martie în județul Cluj, în urma ridicării stării de alertă. Nici centrul de vaccinare drive-through nu va mai funcționa de duminică, deoarece, platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” intră în modernizare.

Centrul de vaccinare drive-through își suspendă activitatea începând de duminică, 20 martie 2022, deoarece platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” intră în modernizare. În cursul zilei de sâmbătă, 19 martie 2022, centrul va funcționa cu program normal, de la 8:00 la 20:00, potrivit Prefecturii județului Cluj.

Începând cu data de 23 martie 2022 la nivelul județului Cluj vor funcționa 3 centre de vaccinare, restul centrelor urmând să își suspende activitatea, după cum urmează:

  • Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”- Luni - Sâmbătă: 08:00– 20.00; Duminică închis;
  • Școala Gimnazială „Ion Creangă”- Luni - Vineri: 12.00– 20.00; Duminică: 12.00– 20.00; Sâmbătă închis
  • Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii- Miercuri: 12.00- 15.00;

„Chiar dacă sunt semne îmbucurătoare că am intrat într-o perioadă descendentă din punct de vedere al numărului de cazuri pozitive covid, este la fel de important să continuăm să ne vaccinăm și să ne protejăm! Mulțumim cetățenilor pentru responsabilitatea de care au dat dovadă în acești doi ani de pandemie, și îi îndemnăm să își mențină obiceiurile de prevenție dobândite în această perioadă”, a transmis Prefectura județului Cluj.

În 2022 pleacă maşinile de pe platoul Sălii Sporturilor

Modernizarea platoului Sălii Sporturilor costă aproape 13 milioane lei, iar lucrările vor fi executate de asocierea Nord Conforest – Birou de Proiectare Costin și Vlad Termenul contractului este de 18 luni.

Compania de construcţii Nord Conforest Invest este controlată de antreprenorul clujean Dorin Aşchilean şi a derulat mai multe contracte cu municipalitatea, între care noua bază sportivă din Gheorgheni, Pădurea Clujenilor şi urmează Parcul Feroviarilor. 

De Master Planul de regenerare urbană a malurilor Someşului se ocupă spaniolii de la biroul de arhitectură Practica, ei fiind câştigători ai concursului de soluţii de 1,5 milioane de lei organizat de Primăria Cluj-Napoca şi de Ordinul Arhitecţilor Filiala Transilvania (OAR).

Parcarea din faţa Sălii Sporturilor Horia Demian se va transforma într-un zonă multifuncţională, unde vor putea fi organizate diverse evenimente: pieţe şi concerte, iar iarna spaţiul va putea găzdui un târg de Crăciun şi un patinoar. Doar 60 de parcări din cele 340 vor fi păstrate, iar accesul se va face cu stâlpișori retractabili. Pe malurile Someşului se vor amenaja gradene şi pontoane care vor oferi acces spre apă sau chiar spre insule naturale formate pe cursul râului. Strada Muzicescu va deveni pietonală şi prietenoasă cu bicicliştii, însă vor fi păstrate locurile de parcare pentru riverani.

 

Comenteaza