Streinu Cercel îi sfătuiește pe români să nu se mai atingă atunci când se salută: „Este contraindicat!”

Streinu Cercel îi sfătuiește pe români să nu se mai atingă atunci când se salută: „Este contraindicat!”
| Foto: rfi.ro

Medicul Adrian Streinu Cercel le-a transmis românilor să schimbe modalitatea în care se salută, pentru a evita să se infecteze cu coronavirus.

„Suntem într-o situaţie cât se poate de critică în ţară, respectiv în plină pandemie cu SARS-COV2, care dă această boală nenorocită, COVID-19. Dorinţa mea cât se poate clară e să văd cât mai puţini pacienţi. Ca atare, rugămintea mea este să vă feriţi cât mai mult să vă contactaţi între dvs, inclusiv în familie. Există un risc mare în acest moment să vă infectaţi în familie”, a afirmat Adrian Streinu Cercel, în timpul prezentării candidaţilor PSD Bucureşti pentru alegerile parlamentare.

El ţine să le dea un sfat practic românilor. „Avem tendinţa să facem un gest simplu, să ne salutăm cu pumnul. După părerea mea, este contraindicat, pentru că în momentul în care faceţi asta luaţi de pe mâna pertenerului microbii, iar următoarea mişcare este să îi puneţi în palmă, în căuşul palmei, iar de aici până la faţă nu mai e decât un pas. Sfatul meu direct este să schimbaţi modalitatea de salut. Puteţi face aşa (mâna dusă în dreptul inimii - n.r.) sau pur şi simplu puteţi să daţi din cap şi obţineţi acelaşi lucru”, a adăugat Streinu Cercel.

Etichete
Comenteaza