Studiu: A fost identificat un anticorp uman care împiedică infecţia cu SARS-CoV-2

Studiu: A fost identificat un anticorp uman care împiedică infecţia cu SARS-CoV-2
| Foto: profimedia

O echipă de cercetători de la Universitatea din Utrecht a descoperit un anticorp uman care împiedică noul coronavirus să infecteze culturile de celule.

Primul pas spre dezvoltarea unui tratament. A fost identificat un anticorp uman care împiedică infecţia cu noul coronavirus. Anticorpul monoclonal reprezintă un prim pas în drumul către dezvoltarea unui tratament împotriva Covid-19 se arată într-un articol publicat de revista Nature Communications, citat de agenţia EFE.
 
Oamenii de ştiinţă speră acum să dezvolte anticorpi umani în încercarea de a preveni infecţia respiratorie provocată de SARS-CoV-2.
 
"Această cercetare este continuarea unui studiu realizat în anii trecuţi cu anticorpi care au vizat infecţia cu SARS-CoV, care a apărut în 2002/2003. Utilizând această colecţie de anticorpi împotriva SARS-CoV, am identificat unul care neutralizează infectarea culturilor de celule cu SARS-CoV-2. Acest anticorp neutralizator are capacitatea de a altera cursul infecţiei în gazda infectată, sprijină eliminarea virusului sau protejează o persoană expusă la acest virus pentru a nu se infecta", a declarat Berend-Jan Bosch, cercetător la Universitatea din Utrech.
 
Conform articolului din revista Nature, anticorpii terapeutici convenţionali sunt mai întâi dezvolvaţi la alte specii, iar apoi sunt supuşi unui tratament special adiţional pentru a putea fi ”transferaţi” la oameni, scrie Mediafax.

Comenteaza