STUDIU. Concluzia privind efectele invermectinei în tratamentul COVID

STUDIU. Concluzia privind efectele invermectinei în tratamentul COVID

Concluziile unui studiu recent sunt că tratamentul cu ivermectină nu a dus la o incidență mai mică a spitalizării din cauza evoluției COVID-19.

"Niciun impact al ivermectinei asupra spitalizării sau îmbunătățirii simptomelor. Nici ca efecte adverse.  Știința adevărată durează. Una dintre cele mai largi analize a fost publicată la sfârșitul lunii martie. Concluzia era de așteptat. Profesioniștii în sănătate nu s-au înșelat", transmit specialiștii Ro Vaccinare referitor la Ivermectina, medicament antiparazitar, utilizat atât în medicina veterinară cât și în cea umană.

Cu toate că unele voci recomandau în timpul pandemiei acest tratament în cazul COVID-19, medicii au atras atenția că aceasta nu trebuie utilizată în cazul infectării cu SARS-CoV-2. FDA (Food and Drug Administration) din SUA și EMA (Asociația Europeană a Medicamentului) nu au aprobat utilizarea acestui medicament pentru a trata sau a preveni COVID-19.

Ivermectina este aprobată pentru uz uman doar pentru a trata infecțiile cauzate de anumiți paraziți si păduchi și anumite boli ale pielii.

Comenteaza