Studiu de fezabilitate pentru spitalul regional din Cluj, în "aproximativ o lună"

Studiu de fezabilitate pentru spitalul regional din Cluj, în "aproximativ o lună"

Studiul de fezabilitate pentru spitalul regional din Cluj va fi gata în aproximativ o lună.

"Spitalele regionale reprezintă un punct strategic în programul de Guvernare. Chiar dacă există voci care sunt împotrivă şi nu îşi doresc ca România să reuşească, noi vom contrui spitalele regionale, aşa cum am promis. Proiectul care prevede costrucţia spitalului regional Iaşi este cel mai avansat. Imediat după ce vom aproba hotărârea de guvern pentru indicatorii tehnico-economici, vom depune cererea de finanţare la Comisia Europeană. În aproximativ o lună vom avea şi studiul de fezabilitate de la Cluj", a declarat ministrul Sorina Pintea.

La începutul lunii martie 2019, Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a estimat că pentru spitalele regionale un ordin de începere poate fi dat la finele anului viitor, cu toate că pregătirea unui asemenea proiect poate să dureze şi patru ani, deoarece au sprijin de la Banca Europeană de Investiţii.

VEZI ŞI Clujenii vor Spital Regional de Urgenţă şi Centură Metropolitană. REZULTATE campanie "Alege prioritățile orașului tău!”

Proiectul spitalului din Cluj, vechi din 2004

Proiectul de construire a unui spital regional de urgenţă a fost lansat în mandatul de preşedinte al CJ Cluj al liberalului Marius Nicoară, începând din 2004, fiind vorba de o unitate care să deservească judeţele din Regiunea de Nord-Vest.

CJ a identificat atunci un teren pentru acest spital în zona Câmpeneşti, aparţinând comunei Apahida, situată în estul municipiului Cluj-Napoca, dar proiectul nu a fost prins la finanţare din partea Guvernului, valoarea fiind estimată la 150 de milioane de euro.

După 2008, când s-a schimbat conducerea CJ, noul preşedinte al instituţiei Alin Tişe (PDL) a schimbat şi amplasamentul spitalului, în comuna Floreşti, situată în vestul municipiului Cluj-Napoca, dar lipsa finanţării guvernamentale a împiedicat şi de această dată începerea construirii SRU.

Comenteaza