Studiu: Vaccinul Pfizer, eficiență de peste 90% împotriva sindromului inflamator multisistemic la adolescenți

Studiu: Vaccinul Pfizer, eficiență de peste 90% împotriva sindromului inflamator multisistemic la adolescenți

Datele unui studiu realizat de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA în spitale de pediatrie din 20 de state americane, indică o eficiență de de 91% a vaccinului Pfizer/BioNTech împotriva sindromului inflamator multisistemic la copiii din categoria de vârstă 12-18 ani.

Studiul, citat de Ro Vaccinare, pagina de Facebook a platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, a fost efectuat de către CDC între 1 iulie și 9 decembrie 2021 cu datele de la 24 de spitale de pediatrie din 20 de state americane.

Conform sursei citate, toți pacienții din studiu ce au necesitat terapie intensivă au fost nevaccinați.

Vaccinul Comirnaty a fost autorizat pentru copiii între 5 și 11 ani abia din 2 Noiembrie 2021 în Statele Unite, așa că studiul este efectuat doar pe populația de 12-18 ani.

Studiul subliniază importanța vaccinării tuturor copiilor eligibili.

Sindromul inflamator multisistemic la copii este o patologie postinfecțioasă hiperinflamatorie severă care poate afecta multiple organe și sisteme, inclusiv inima, plămâni, creier, piele, ochi și sistemul gastrointestinal.
PIMS poate apărea, în general, la 2-6 săptămâni de la o infecție inclusiv ușoară sau asimptomatică cu virusul SARS-CoV-2.

Comenteaza