STUPEFIANT de BUN:protejează INIMA, combate ANXIETATEA şi CONSTIPAŢIA, îmbunătăţeşte MEMORIA

STUPEFIANT de BUN:protejează INIMA, combate ANXIETATEA şi CONSTIPAŢIA, îmbunătăţeşte MEMORIA
Cunoscută şi cultivată încă de pe vremea sumerienilor, această plantă ascunde o extraordinar de mare valoare energetică, fiind un leac imbatabil în tratarea unora din cele mai grave afecţiuni.

Bogat în vitaminele B3, B9, fier, calciu, magneziu, potasiu, zinc şi tocoferol, macul este un aliat de încredere în păatrarea sănătăţii. Deşi întreaga plantă are utilizări terapeutice, cele mai utilizate sunt seminţele.

Întă­reşte sistemul osos și sistemul imunitar

Seminţele de mac sunt folosite în tratarea sau remedierea afecţiunilor osoase şi chiar a osteoporozei. Uleiul de mac pare să fie de ajutor şi el atât în lupta de com­batere a osteoporozei, cât şi în cea cu cancerul. Cu un con­ţinut de 73% acid linoleic, 10% acid palmitic şi 13% acid oleic şi fosfor, uleiul de mac ajută la întă­rirea sistemului osos, dar şi la cea a sistemului imunitar.

Previne cancerul

Uleiul rezultat din seminţele de mac este de mare ajutor în tratarea cancerului mamar, dar şi în prevenirea lui. Mai mult, acestea stabilizează nivelul zahărului în sânge, reduc considerabil colesterolul, împiedică apariţia cancerului la colon şi îmbunătăţesc sănătatea globală a intestinelor.

Adjuvant al memoriei

Seminţele de mac sunt folosite cu succes pentru a îm­bu­nătăţi capacitatea intelectuală, puterea de concentrare şi ajută la în­lăturarea stresului şi a anxie­tăţii. Potrivit cercetătorilor americani, copiii care consumă de mici seminţe de mac au o memorie mult mai bună şi o mai bună putere de concentrare.

Combate insomnia

Conţinutul bogat de iod, fier, magneziu, zinc şi cupru fac ca se­min­ţele de mac să înlăture in­som­niile, având un efect sedativ. Pentru rezultate cât mai eficiente, este reco­man­dat consumul unei lin­gu­ri­ţe rase de seminţe de mac înainte de cul­care. Din cauza conţinutului de opiu, macul nu trebuie consumat înainte de urcarea la volan.

Combate constipaţia

Bogate în fibre, seminţele de mac sunt reco­mandate persoanelor care au pro­bleme digestive, îmbunătăţind dige­rarea alimentelor şi ajutând la combaterea constipaţiei.

Combate anxietatea

Macul are rezultate spectaculoase în tratarea tulburărilor comportamentale. În California, uleiul de mac este utilizat în tratamentul stresului şi al stărilor de anxietate, precum şi la ameliorarea durerilor de cap şi a insomniei.

Aliat împotriva răcelii

Siro­pul de mac este eficient în tartarea răcelii, iar infuzia de seminţe de mac aju­tă la ameliora­rea durerilor de ure­chi sau dinţi.

Protejează inima

Consumul de seminţe de mac protejează împotriva bolilor de inimă, ajută la reducerea nivelului de cho­lesterol şi stabilizează nivelul de zahăr din sânge.

Comenteaza