Succes în cazul unui tratament împotriva unui tip agresiv de cancer! A eliminat tumora în doar cinci zile

Succes în cazul unui tratament împotriva unui tip agresiv de cancer! A eliminat tumora în doar cinci zile

Un nou tratament pentru tumorile cerebrale mortale a oferit rezultate remarcabile, rapide și semnificative, aproape eradicând cancerul în doar cinci zile.

Oamenii de știință americani de la unul dintre spitalele universitare Harvard, Mass General Brigham descriu acest tratament revoluționar ca fiind „impresionant și rapid”.

Cercetătorii de la Centrul de cancer Mass General au raportat rezultatele primilor trei pacienți dintr-un studiu clinic cu o terapie cu celule CAR-T pentru glioblastom (GBM), o tumoră cerebrală cu creștere rapidă și cel mai frecvent tip de tumoră cerebrală malignă la adulți, scrie 360medical.ro.

Noua strategie de combatere a acestui cancer al creierului extrem de agresiv s-a dovedit a fi promițătoare în cadrul a două teste efectuate cu câțiva pacienți.

Oamenii de știință au luat celulele imunitare ale pacienților și le-au transformat în „medicamente vii” capabile să recunoască și să atace glioblastomul. Studiul, denumit INCIPIENT, a avut ca scop evaluarea siguranței celulelor T CARv3-TEAM-E la pacienții la care acest cancer cerebral a recidivat.

În testele din prima etapă, aceste celule au micșorat tumorile cel puțin temporar, au raportat miercuri cercetătorii.

Terapia cu celule CAR-T este deja utilizată pentru a combate cancerele legate de sânge, cum ar fi leucemia, dar cercetătorii au avut dificultăți în a o face să funcționeze în cazul tumorilor solide.

Acum, echipe separate de la Massachusetts General Hospital și de la Universitatea din Pennsylvania dezvoltă versiuni CAR-T de generație următoare, concepute pentru a trece de apărarea glioblastomului, un tip de tumoră cerebrală extrem de agresivă, care, de obicei, oferă o speranță de supraviețuire de circa 12-18 luni de la diagnosticare. Citiți AICI articolul complet

Comenteaza