Suntem pe locul 2 în Europa la rata deceselor COVID-19

Suntem pe locul 2 în Europa la rata deceselor COVID-19

România este a doua țară din Europa la mortalitatea COVID-19. În ultima raportare, de marți, 20 octombrie, a Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor, România are o rată a deceselor, în ultimele 14 zile, de 4,5 la 100.000 de locuitori.

Mortalitatea în România din cauza coronavirusului continuă să fie una foarte ridicată. Astfel, cu o rată a deceselor de 4,5 la 100.000 de locuitori, România se clasează pe locul 2 la nivel european fiind depășită doar de Cehia.

Faţă de România, doar situația din Cehia este mai gravă, unde rata este de 7,1. Pe locul trei se află Spania, cu o rată a deceselor la 14 zile de 3,8, urmată de Ungaria și Belgia.

La polul opus, sunt țări europene cu un număr foarte mic de decese. În Finlanda și Estonia, rata este de doar 0,1 decese la suta de mii de locuitori în ultimele două săptămâni.

Cea mai populată țară europeană, Germania, înregistrează o rată de 0,3, iar Italia, una dintre cele mai afectate țări de pandemie în primul val, are o rată de 1.

În total, în Europa, de la debutul pandemiei au fost înregistrate 5.039.783 de cazuri de infectare cu coronavirus ș 202.062 de decese.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza