SUPER-PUTERE din pădure. Previne CANCERUL şi bolile de INIMĂ, inhibă DIABETUL

SUPER-PUTERE din pădure. Previne CANCERUL şi bolile de INIMĂ, inhibă DIABETUL
Când te gândeşti la surse naturale de vitamina C, majoritatea oamenilor pun portocalele pe primul loc. Acest fruct dezarmează cu totul portocalele.

Ca multe alte fructe socotite super-alimente, camu camu provine din padurile tropicale amazoniene misterioase din America de Sud.

Compuşii secreţi ai fructului camu camu

Vitamina C - Eşti, probabil, conştient de numeroasele super-puteri pe care le are vitamina C. Este un antioxidant extrem de puternic, care are capacitatea de a lovi în radicalii liberi. Acest lucru înseamnă că protejează ADN-ul vostru de la daune, adică te pune la adăpost de cancer şi boli de inimă. Vitamina C întărește, de asemenea, apărarea naturală a corpului tăau, oferindu-i sistemul tău imunitar super-puteri împotriva microbilor. În cele din urmă, vitamina C îmbracă sistemul nervos, menținându-l impermeabil la boli ale creierului și a ochilor.

Carotenoizii - Au proprietăţi antioxidante puternice. Dintre cele identificate cu succes în boabele de camu camu (și există o mulțime), luteina este cel mai abundent. Altele importante sunt betacarotenul si zeaxantina.

Compușii fenolici - Aceştia sunt esenţiali pentru a proteja împotriva oxidării și a preveni împotriva bolilor. Polifenolii cheie au acestor boabe sunt antocianinele, care reduc frecvenţa tuturor cancerelor, indiferent de localizare, atât prin acţiune directă, de distrugere tumorală, cât şi prin reciclarea glutationului, și flavonolii, antioxidanti care dilată vasele de sânge în mod natural.

Acizi graşi - O explicaţie simplificată ar fi că acizii grași sunt surse de combustibil pentru organism. În special, muşchii scheletici şi inima obțin cele mai multe beneficii. Aceste fructe de padure conţin cea mai mare parte acizi alfa-linoleici, gamalinoleici, linoleici, oleici, stearici și alţii, la fel de folositori pentru sănătate.

Minerale și aminoacizi - camu camu este o mare sursă de calciu, fier, fosfor, potasiu, leucină, valină și serină.

Cât 50 de portocale

Când te gândeşti la surse naturale de vitamina C, majoritatea oamenilor pun portocalele pe primul loc. Camu camu este mai puţin cunoscut, dar, în comparaţie cu acest superfruct exotic, portocalele devin muritori de rând, care are de 50 de ori mai multă vitamina C. Asta înseamnă că ar trebui să mănânci 50 de portocale pentru a obține același nivel de vitamina C ca dintr-o singură porţie de fructe de pădure delicioase camu camu.

Ajută la diabet şi cataractă

Beneficiile pentru sănătate ale camu camu includ calități antioxidante și anti-inflamatorii. De asemenea, camu camu inhibă aldoz reductaza, o enzimă care de multe ori duce la complicaţii la persoanele cu diabet zaharat. Efectul împotriva aldoz-reductazei a fost de aproximativ 60 de ori mai mare decât capsulele de Quercetin, un flavonoid esenţial bioactiv. În plus, previne cataracta. Datorită conținutului său ridicat de vitamina C, camu camu are capacitatea de a preveni formarea acestei boli a ochilor.

Comenteaza