Surpriză! Ce arată analizele parţiale pe probe din mâncarea servită la Spitalul Murgeni

Surpriză! Ce arată analizele parţiale pe probe din mâncarea servită la Spitalul Murgeni

Directorul DSVSA Vaslui, Nelu Munteanu, a prezentat rezultatele parţiale ale analizelor primite pe probele de alimente trimise la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică, în urma decesului a trei pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni şi a îmbolnăvirii altor 23.

„Am primit rezultate parţiale astăzi, toate buletinele sunt negative la analizele pe care noi le-am solicitat. Pentru toate cele şase sortimente de conservă de peşte am cerut analize pentru clostridium botulinum, toxină botulinică, mercur, pesticide şi histamine şi au ieşit negative. Am mai trimis ingrediente -  borş ţărănesc, alimente care au intrat în meniurile anterioare zilei în care a avut loc îmbolnăvirea - şi acestea sunt negative”, a declarat luni după amiază, pentru News.ro, directorul DSVSA Vaslui, Nelu Munteanu.

Acesta a precizat că DSVSA Vaslui urmează să primească şi buletinele definitive. 

Săptămâna trecută, trei pacienţi au murit şi alţi 23 de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni au ajuns la spitale, cu toţii acuzând simptome digestive. Bolnavilor li s-a servit mâncare din peşte trimisă de mănăstire către unitatea sanitară. Mănăstirea a primit amendă pentru că nu avea dreptul de a presta activităţi de preparare a mâncării şi de  a presta activităţi de catering.
 

Comenteaza