Suspiciunea de infecție cu CORONAVIRUS. Ce spune DSP Cluj

Suspiciunea de infecție cu CORONAVIRUS. Ce spune DSP Cluj

Direcția de Sănătate Publică a anunțat că femeia care ar putea fi contaminată cu coronavirus, pasageră a zborului LOT de la Varșovia la Cluj, a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase.

Marti, 28.01.2020, de pe aeroportul din Cluj-Napoca, din cursa Varșovia-Cluj-Napoca, a fost preluată o persoană care a anunțat anterior că este posibil să fi venit în contact cu o persoană cu suspiciune de infecție cu nCoV 2019 (coronavirus).

"A fost alertat aeroportul și conform procedurii aeronava a fost garată. Medicul epidemiolog din Direcția de Sănătate Publică a jud. Cluj a efectuat ancheta epidemiologică conform procedurilor. În urma anchetei s-a decis, ca măsură profilactică (persoana este asimptomatică), izolarea în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca pentru o perioada de până la 14 zile și prelevarea de probe conform metodologiei. În urma consultului de specialitate efectuat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase medicii specialiști  consideră puțin probabil ca persoana să fie infectată cu nCoV.", a declarat directorul DSP Cluj, Mihai Moisescu. 

Pentru cei 57 de pasageri din aeronavă s-a întocmit o evidență cu datele acestora pentru a putea fi contactați și monitorizați. Totodată, aceștia au primit informații cu privire la simptomatologia bolii și le-a fost recomandat că în cazul apariției  unor simptome să se adreseze serviciului de urgență 112 în vederea transportului la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.   

Reamintim că un avion al companiei aeriene poloneze LOT, care a aterizat pe aeroportul din Cluj miercuri, în jurul orei 13:00, a fost izolat mai multe ore pe pistă, după ce la bord a apărut suspiciunea că o persoană ar fi infectată cu coronavirus. Detalii AICI.

Comenteaza