Foto Tânăra accidentată la Dej a murit, dar a salvat alte vieți. Medicii i-au prelevat organele

Familia tinerei care a murit în urma accidentului de vineri, din municipiul Dej, a acceptat ca organele fetei să fie donate. Printre cei salvați sunt și doi copii.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Inima Alexandrei ajunge la o fetiță din Germania, iar unul dintre rinichi îl va primi, la Cluj-Napoca, un băiețel de 11 ani. De asemenea, cel de-al doilea rinichi rămâne tot la Cluj, unde va salva viața unei tinere de 38 de ani, iar ficatul merge la București, unde va salva un pacient de 41 de ani.

"O decizie care schimbă destine. Familia unei fete de 19 ani a dăruit viață altor semeni aflaţi în suferinţă. Transplantul înseamnă viață! În cursul nopţii dintre 17-18 februarie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, viaţa unei tinere de aproape 19 ani s-a stins brusc, în urma unui accident rutier.

Însă durerea infinită a părinţilor acestui copil a fost transformată în speranţă pentru alţi semeni necunoscuţi. Prin decizia acestei familii greu încercate de a fi de acord ca organele fiicei lor să fie prelevate şi donate, alţi patru bolnavi aflați pe listele de așteptare vor putea spune că s-au născut a doua oară prin transplant de cord, ficat şi rinichi. 

Totodată, alți pacienți vor duce o viață normală prin transplant de cornee şi ţesuturi osoase. Responsabilitatea şi profesionalismul echipei de coordonare a spitalului din Cluj (doctorii Dumitru Pătraş – coordonator transplant, Diana Cristian, Elena Ştefănescu), a colectivului secţiei ATI I, precum şi a implicării conducerii acestei unităţi sanitare au făcut posibil ca azi să putem spune din nou da pentru viață.

Echipa de prelevare ficat a Institutului Clinic Fundeni (dr. Genady Vatachki, dr. Gheorghe Potlog, as. Cezar Ioniţă) au adus speranţă unui pacient de 41 de ani, intervenţia salvatoare fiind realizată de echipa dr. Vlad Braşoveanu, cu suportul indispensabil al echipei ATI.

Rinichii au fost prelevaţi de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj (dr. Dan Pop, dr. Andrei Tomuţă), aducând o nouă şansă la viaţă prin transplant renal pentru alţi doi pacienţi: un băieţel de 11 ani şi o tânără de 38 de ani. Inima tinerei donatoare a salvat viaţa altei copile, la Universal Hospital Dusseldorf (Germania).

Echipa Spitalului Clinic Colentina, coordonată de dr. Ştefan Păun, alături de dr. Dan Bucur şi dr. Dragoş Popescu, a prelevat ţesuturile osteotendinoase, care vor schimba în bine viaţa multor pacienţi care au nevoie de transplant ţesuturi. Corneea va fi transplantată la Spitalul Militar Bucureşti.

Transmitem sincere condoleanţe familiei şi îi mulţumim cu profund respect pentru gestul plin de altruism. Mulţumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de complexă şi sensibilă, prinsă între suferinţă şi speranţă", au transmis reprezentanții Agenției Naționale de Transplant, pe Facebook.

Reamintim că tânăra de 19 ani a fost rănită grav într-un accident produs vineri seara, în Dej. Fata a fost transportată de urgență la un spital din Cluj-Napoca, unde apoi a intrat în moarte cerebrală. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza