Tătaru: 550 de pacienți cu COVID asimptomatici au fost externați în ultimele două zile

Tătaru: 550 de pacienți cu COVID asimptomatici au fost externați în ultimele două zile

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că, în ultimele două zile, au fost externați din spitale 550 de pacienți, în urma deciziei CCR și că speră ca proiectul de lege privind carantina, aprobat  de Guvern, care va ajunge în Parlament "în regim de urgență, să nu lase loc de interpretare politică".

Întrebat cîţi pacienţi s-au externat după decizia CCR, Tătaru a precizat că ”de ieri până azi sunt cu 550 mai puţini pacienţi în spitale”, iar dacă au solicitat acea externare, au solicitat-o pe propria răspundere şi acceptând condiţiile.

"Dacă e să facem o evaluare de ieri până astăzi, deşi astăzi avem 250 de cazuri noi la 4.600 de teste, avem o diferenţă de număr de pacienţi în spitale de 550. Deci, vă gândiţi că avem 300 de ieri, cu 250, 550 mai puţini pacienţi internaţi, în acest moment, în spitale. Suntem într-un moment în care acest proiect de lege a fost aprobat în şedinţa de Guvern, va merge în regim de urgenţă în Parlament, sper ca un interes naţional, un interes de sănătate publică, sănătatea poporului român să nu lase loc de interpretare politică", a declarat Tătaru.

Curtea Constituţională a României (CCR) a declarat că textele de lege privind internarea obligatorie şi carantina în timpul epidemiei sunt neconstituţionale, deoarece sunt lipsite de claritate şi previzibilitate, au un caracter incert şi dificil de anticipat şi nu oferă garanţii privind respectarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale. 

loading...
Comenteaza